Aynı şey başıma geldi kraliçe ölmüştü. Yaşayacağını sanmıyorum. Messor gibi geldi bana da.Yolda giderken yerde kıvranıyordu ve bir bacağı kopuk. Yaşar mı?
Aynı şey başıma geldi kraliçe ölmüştü. Yaşayacağını sanmıyorum. Messor gibi geldi bana da.Yolda giderken yerde kıvranıyordu ve bir bacağı kopuk. Yaşar mı?
Beni de abdomendeki çizgiler kafamı karıştırdı.Aynı şey başıma geldi kraliçe ölmüştü. Yaşayacağını sanmıyorum. Messor gibi geldi bana da.
Işıktan dolayı öyle durduğunu düşündüm.Beni de abdomendeki çizgiler kafamı karıştırdı.
Dediğin gibiyse evet, Messor.Işıktan dolayı öyle durduğunu düşündüm.
yok yok gerçekten sarı çizgileri var abdomeninde ayrıca şimdide şekerli su verdim bakalım inşallah yaşar.Işıktan dolayı öyle durduğunu düşündüm.
Componutus sp. cinsi o zamanyok yok gerçekten sarı çizgileri var abdomeninde ayrıca şimdide şekerli su verdim bakalım inşallah yaşar.
Hacı, benim aklımı sarı çizgiler karıştırdı. İlk başta kendi kendime 'Messor' dedim.Camponotus değil,messor cinsi prenses bu.
Bazen messorlarda sarı çizgiler gözüküyor sonra kayboluyor ama çözüm olarak camponotus alınmış. Camponotus cinsi.yok yok gerçekten sarı çizgileri var abdomeninde ayrıca şimdide şekerli su verdim bakalım inşallah yaşar.
Ne şu anki kraliçelerimde, ne de daha önce baktıklarımda böyle bir şeyle karşılaştım.Bazen messorlarda sarı çizgiler gözüküyor sonra kayboluyor ama çözüm olarak camponotus alınmış. Camponotus cinsi.
Post petiole çok açık şekilde görünüyor, sarı çizgiler pek ayırt edici bir özellik değil ama abdomenin aşağı eğilimle olması, post petiole ve thorax yapısı kombinasyonuyla çok açık şekilde messor bu.Hacı, benim aklımı sarı çizgiler karıştırdı. İlk başta kendi kendime 'Messor' dedim.
Olabilir, ona da ihtimal veriyorum. Çünkü ben de ilk gördüğümde 'Messor bu' dedim ama o çizgiler kafamı karıştırdı. Bana da Messor gibi geldi; dediğin gibi postpetiole çok belirgin.Post petiole çok açık şekilde görünüyor, sarı çizgiler pek ayırt edici bir özellik değil ama abdomenin aşağı eğilimle olması, post petiole ve thorax yapısı kombinasyonuyla çok açık şekilde messor bu.
Çizgiler kraliçenin depoladığı besin miktarına göre ortaya çıkıp kaybolabilen bir şey, yani cins veya tür ayrımında,türün karakteristik yapısında, renk örüntülerinde çizgi faktörü yoksa çoğu zaman kullanılmaz maalesef.Olabilir, ona da ihtimal veriyorum. Çünkü ben de ilk gördüğümde 'Messor bu' dedim ama o çizgiler kafamı karıştırdı. Bana da Messor gibi geldi; dediğin gibi postpetiole çok belirgin.
Bana da Messor gibi geldi çizgiler kaybolabiliyor. Daha net yakından bir fotoğraf olsa anlaşılır aslında.Çizgiler kraliçenin depoladığı besin miktarına göre ortaya çıkıp kaybolabilen bir şey, yani cins veya tür ayrımında,türün karakteristik yapısında, renk örüntülerinde çizgi faktörü yoksa çoğu zaman kullanılmaz maalesef.
@kağan77 Katılıyorum. Daha net bir fotoğraf atarsan, daha kesin bir cevap verebiliriz. Beyaz bir kâğıdın üstüne koyup, iyi bir ışıkla fotoğraf çekebilir misin?Bana da Messor gibi geldi çizgiler kaybolabiliyor. Daha net yakından bir fotoğraf olsa anlaşılır aslında.
Kimseyi de yanlış bilgilendirmek istemem. Ne de olsa bir canlıya bakılacak, ona göre araştırma yapmak lazım.Bana da Messor gibi geldi çizgiler kaybolabiliyor. Daha net yakından bir fotoğraf olsa anlaşılır aslında.
Tabiki de öyle çizgiler benimde kafamı karıştırdı ama ikinci foto da Messor olduğunu düşündüm. Sizlik yada bizlik bir durum yok hepimiz insanız hata olabilir hepimizin tek amacı yardım etmek fotoğraf geldiğin de anlaşılır iyi hobiler dilerim.@kağan77 Katılıyorum. Daha net bir fotoğraf atarsan, daha kesin bir cevap verebiliriz. Beyaz bir kâğıdın üstüne koyup, iyi bir ışıkla fotoğraf çekebilir misin?
Kimseyi de yanlış bilgilendirmek istemem. Ne de olsa bir canlıya bakılacak, ona göre araştırma yapmak lazım.