Cins tespit rehberi

Mikrox

Media
Yardımsever
Üye
Foruma hobiye yeni başlayanlar için "Cins tespit rehberi" adlı bir kısım eklerseniz iyi olabilir. Böylece hobiye başlayanlar cins tespit etmeyi daha kolay öğrenebilir.
Fikir mükemmel. Katılıyorum ama çoğu yeni hobici heyecandan olsa gerek araştırma butonunu kullanmıyor veya sitede dolaşmıyor. Açılsa çok iyi olur ama okuyan kişiler kaç kişi olacak bilemiyorum...

KingCat

Kraliçe
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Alt familya ayırma rehberleri yeterli. O rehberleri okumak ve tür tespit konularını takip etmek, tekrar yapmak sizi geliştirecektir. Bunun için bir rehbere gerek olduğunu düşünmüyorum.

Winnie

Minör
Üye
Alt familya ayırma rehberleri yeterli. O rehberleri okumak ve tür tespit konularını takip etmek, tekrar yapmak sizi geliştirecektir. Bunun için bir rehbere gerek olduğunu düşünmüyorum.
Hocam ama teker teker cins tespit konularını takip etmektense cins tespit rehberi açmak konuyu kavramak için daha etkili olmaz mı?

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Düşündüğünüz kadar kolay bir yazı değil. Ben yazılmasını pek mantıklı bulmuyorum. Aylar sürecek bir yazıyı da yazabilecek kimse yok burada. 45-50 cins var her birinin içinde onlarca altcins onların altında da tür grupları var. Yani birini anlatsanız diğeri patlak verir. Yazılmasını pek mümkün görmüyorum. En basitinden 40+ tür Tetramorium var ve altında en az 7-8 tür kompleksi var. Her birinin kompleks tespiti bile farklı iken bu yapılabilir bir şey olarak durmuyor.