Cins Çeşitliliği hk.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Yakın zamanda bir alan belirledim (ortalama 400 m² kadar veya bir tık daha az) ve bu bölgedeki karınca kolonilerini inceledim. İncelerken bu bölgedeki türlerin çeşitliliği dikkatimi çekti. Dışarıdaki kolonilere genel olarak dikkat etmediğim için bu çeşitlilik fazla mı diye size sormak istedim. İşte türlerin listesi.

- Messor sp.
- Cataglyphis (bicolor ve cuscor grup)
- Camponotus sp.
- Lasius + parazitik lasius sp.
- Tetramorium sp. (yüksek ihtimalle 2 fakrlı tür)
- Formica sp. (tahminimce 2 farklı tür)
- Plagiolepis sp.
- Prenolepis nitens
- Tam olarak anlayamadığım ama mrymica olduğunu düşündüğüm bir cins

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

ege0604

Larva
Üye
Yakın zamanda bir alan belirledim (ortalama 400 m² kadar veya bir tık daha az) ve bu bölgedeki karınca kolonilerini inceledim. İncelerken bu bölgedeki türlerin çeşitliliği dikkatimi çekti. Dışarıdaki kolonilere genel olarak dikkat etmediğim için bu çeşitlilik fazla mı diye size sormak istedim. İşte türlerin listesi.

- Messor sp.
- Camponotus sp.
- Plagiolepis sp.
- Prenolepis nitens

Böyle rastgele bir alanda bu kadar türün yaşaması çok ilgi çekici. Kendilerine özel yer hazırladığımız zaman bu kadar verim alamıyoruz 😄.

yücehayvanat

Minör
Üye

- Messor sp.
- Camponotus sp.
- Plagiolepis sp.
- Prenolepis nitens

400 metre kare için yeterli bir biyolojik çeşitlilik, tabii bu 400 metre karenin nerede bulunduğu ile bağlantılı

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Böyle rastgele bir alanda bu kadar türün yaşaması çok ilgi çekici. Kendilerine özel yer hazırladığımız zaman bu kadar verim alamıyoruz 😄.
Alan konusunda çok basit bir hesap hatası yapmışım. 8 dönüm kadar bir alan ortalama (gecenin beşinde konu açtığım için affedilebilir bence :p )

Poosedion

Media
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Alan konusunda çok basit bir hesap hatası yapmışım. 8 dönüm kadar bir alan ortalama (gecenin beşinde konu açtığım için affedilebilir bence :p )
Ekolojik niş yönünden zengin bir araziye sahipsin. Saydığın cinslerin hepsi farklı yaşam stratejilerine sahip. Bu yönden iyi bir tür sayısı olabilir. Ancak daha da arttırılabilir. Bölgedeki ağaçları incelemeyi ihmal etme. Arboreal yaşayan türlere denk gelebilirsin. Şu an bulduğun liste, o arazinin potansiyelinin muhtemelen sadece yüzeyde görünen (en dominant, en aktif ve en kolay göze çarpan) kısmı.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ekolojik niş yönünden zengin bir araziye sahipsin. Saydığın cinslerin hepsi farklı yaşam stratejilerine sahip. Bu yönden iyi bir tür sayısı olabilir. Ancak daha da arttırılabilir. Bölgedeki ağaçları incelemeyi ihmal etme. Arboreal yaşayan türlere denk gelebilirsin. Şu an bulduğun liste, o arazinin potansiyelinin muhtemelen sadece yüzeyde görünen (en dominant, en aktif ve en kolay göze çarpan) kısmı.
Zaten kene sorunundan dolayı otların olduğu bölgeleri hiç inceleyemedim. Dediğin gibi muhtemelen tür çeşitliliği daha fazladır.

yücehayvanat

Minör
Üye
Yeraltı yaşamının ortalama hesabı için bir yöntem vardı tam hatırlamıyorum ama kabaca şöyleydi bir kürek kadar toprak yerden çıkarılıyor ve serpildikten sonra inceleniyor bu yöntemi denersen belki cryptic türlere de rastlayabilirsin