Hocam, yerinde olsam laptop için o parayı gömmem. Bence bilgisayar almayı çok istiyorsan, her konuda sıkıntı olsa bile masaüstü al. (Sıkıntıdan kastım taşıma vs.) Yani laptop en fazla 8-10 yıl dayanıyor, bu yıllara ulaşmak için de çok temiz kullanman gerek. Fakat bir masaüstü öyle değil. Şu an benim Monster Notebook bilgisayarım var ve yaklaşık 7 yıllık. Ve şu anda Minecraft'ı bile zor açıyor. Ama arkadaşımın 15 yıllık bir masaüstü bilgisayarı var, ayrıca ekran kartı ve işlemcisi benden kötü, ona rağmen Minecraft'ı kasmadan oynuyor. Yani olayı anlamışsındır diye düşünüyorum.
Git, o paraya en güzelinden bir masaüstü sistemi diz. Hatta şu anda Unlost'un YouTube kanalına bakarsan, daha 3-5 gün önce attığı bir video var ve sistem önerileri yapıyor, hem de fiyatlar baya iyi. Ben de almayı düşünüyorum, ondan söylüyorum. Git, oradan bir sistem çek 30-35 bin liraya, bir de git monitör, klavye cart curt al, keyfine bak. Gerekirse aile evine bırak ama yine de masaüstü bilgisayarın olsun. Yok, öyle yapmam dersen de git, güzel bir telefon al.
Benim naçizane tavsiyem bu, yine son karar senin tabii. Ama laptop alıp hata yaptığını anlayan birini dinle derim. Para durumun gayet iyi düzeyde, o paraya gerçekten iyi bir masaüstü bilgisayar veya telefon alabilirsin. Çok samimi bir dille anlatmaya çalıştım. Allah'a emanet ol.