Cihaz önerisi bekliyorum

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Arkadaşlar, yakın zamanda bir oyun cihazı almayı düşünüyorum. Yaklaşık 45.000 TL civarında bir bütçem var. Aslında masaüstü bilgisayar toplamayı planlıyordum fakat üniversiteye gideceğim için uzun vadede bu pek mümkün olmayacak. Bu yüzden ya telefon ya da laptop almayı düşünüyorum ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Telefon olarak POCO F7 Ultra'yı düşünüyorum; fiyatı yaklaşık 47.000 TL. Bu civarda bir bütçeyle oyun oynatabilecek iyi bir laptop almak mümkün mü? Hangi markaları önerirsiniz? Laptoplar konusunda pek bilgim yok o yüzden yorumlarınızı bekliyorum.

Fairtale

Nanitik
Üye
merhabalar bende bir victus kullanıcısı olarak victus önerebilirim genelde ne tarz oyunlar oynacaksınız?

pegasuZX

Gamergate
Üye
Arkadaşlar, yakın zamanda bir oyun cihazı almayı düşünüyorum. Yaklaşık 45.000 TL civarında bir bütçem var. Aslında masaüstü bilgisayar toplamayı planlıyordum fakat üniversiteye gideceğim için uzun vadede bu pek mümkün olmayacak. Bu yüzden ya telefon ya da laptop almayı düşünüyorum ancak hangisini alacağıma karar veremedim. Telefon olarak POCO F7 Ultra'yı düşünüyorum; fiyatı yaklaşık 47.000 TL. Bu civarda bir bütçeyle oyun oynatabilecek iyi bir laptop almak mümkün mü? Hangi markaları önerirsiniz? Laptoplar konusunda pek bilgim yok o yüzden yorumlarınızı bekliyorum.
Laptop konusunda fazla bilgim yok ama masaüstü olarak RX 7800XT ekran kartlı ve ryzen 5 7600 işlemcili bir bilgisayar bakabilirsin. 45.000-47.000 TL arasına bulursun.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
merhabalar bende bir victus kullanıcısı olarak victus önerebilirim genelde ne tarz oyunlar oynacaksınız?
Hocam Minecraft, pubg gibi oyunlari baz alabiliriz (hayatımda pek bilgisayardan oyun oynamadığım için bunları örnek verebiliyorum ama bu yüzden laptop seçeneğini düşündüm zaten:))ama bu fiyata alabileceğim maximum fps olsun isterim tabii.

Fairtale

Nanitik
Üye
bence kesinlikle o fiyata pc almalısınız size 2 tane link bırakıcam orada en iyiden en kötüye işlemciler ve ekran kartları var nasıl bir şey alıcağınızı bunlara göre karar verin bence ve birde benim severek izlediğim kanal olan maskenin lapton için yaptığı bir video koyuyorum

Ryzen 5 7600, RTX 5070 ekran kartına bile darboğaz yapmıyor.
kusura bakmayın hocam yanlış anlamışım

tam olarak incelemedim ama size uygun olabilir :)

Son düzenleme:

waynhen

Asker
Yardımsever
Üye
Hocam, yerinde olsam laptop için o parayı gömmem. Bence bilgisayar almayı çok istiyorsan, her konuda sıkıntı olsa bile masaüstü al. (Sıkıntıdan kastım taşıma vs.) Yani laptop en fazla 8-10 yıl dayanıyor, bu yıllara ulaşmak için de çok temiz kullanman gerek. Fakat bir masaüstü öyle değil. Şu an benim Monster Notebook bilgisayarım var ve yaklaşık 7 yıllık. Ve şu anda Minecraft'ı bile zor açıyor. Ama arkadaşımın 15 yıllık bir masaüstü bilgisayarı var, ayrıca ekran kartı ve işlemcisi benden kötü, ona rağmen Minecraft'ı kasmadan oynuyor. Yani olayı anlamışsındır diye düşünüyorum.

Git, o paraya en güzelinden bir masaüstü sistemi diz. Hatta şu anda Unlost'un YouTube kanalına bakarsan, daha 3-5 gün önce attığı bir video var ve sistem önerileri yapıyor, hem de fiyatlar baya iyi. Ben de almayı düşünüyorum, ondan söylüyorum. Git, oradan bir sistem çek 30-35 bin liraya, bir de git monitör, klavye cart curt al, keyfine bak. Gerekirse aile evine bırak ama yine de masaüstü bilgisayarın olsun. Yok, öyle yapmam dersen de git, güzel bir telefon al.

Benim naçizane tavsiyem bu, yine son karar senin tabii. Ama laptop alıp hata yaptığını anlayan birini dinle derim. Para durumun gayet iyi düzeyde, o paraya gerçekten iyi bir masaüstü bilgisayar veya telefon alabilirsin. Çok samimi bir dille anlatmaya çalıştım. Allah'a emanet ol.

NicolaS

Nanitik
Üye
Hocam 40-45 bin arası 4060'lı sistemler var.Laptop almanı tavsiye etmrm onun yerine telefon al daha iyi. Waynhen hocamın dediği gibi uzun ömürlü olmaz. Bende şuanda işe başladım pc almak için 80-90 bine Allah izin verirse bende alacağım. İnşallah Allah gönlüne göre verir hocam.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bence 30 35 bandında laptop alıp geri kalanla oyun satın almak daha mantıklı.

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Herkese güzel tavsiyeleri için ve beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyorum.🙏🤍

Cihan__

Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Biraz daha koymayı tercih edersen 5070 alabilirsin. 50.000 bandında ryzen 5 7600 ve 5070 olan sistemler var. İncehesap sitesin de mevcut. :)
Hocam şuanlık bilgisayardan vazgeçtim. Hem şimdiye kadar hiç bilgisayarım olmaması hem de üniversiteye gidecek olmam ve şuan ki telefonumun gerçekten kötü olması gibi nedenlerden dolayı. Ama bu verdiğiniz tavsiyelerin bende olan değerini düşürmüyor tabii ki.

BahadirSarp

Replete
Üye
Asus tuf A15 veya F15 alabilirsiniz arkadaşım daha yeni aldı uzun ömürlü ve güçlü bir cihaz laptoplarda asus veya lenovodan başka bir marka almanızı önermem.

ysa

Nanitik
Üye
Hocam şuanlık bilgisayardan vazgeçtim. Hem şimdiye kadar hiç bilgisayarım olmaması hem de üniversiteye gidecek olmam ve şuan ki telefonumun gerçekten kötü olması gibi nedenlerden dolayı. Ama bu verdiğiniz tavsiyelerin bende olan değerini düşürmüyor tabii ki.
Üniversitede telefon bir süreden sonra bayacaktır emin olabilirsiniz.
Laptop fiyatları çok uçuk olduğundan net bişey diyemem ama @waynhen arkadaşımızın dediği bir sistem alsan çok daha iyi olur. Bazı kasalar ve monitörler ufak olabiliyor. Yani yer ve taşıma konusunda bir miktar sizi rahatlatabilir. Paranız artarsada, oyun satın alın.

pegasuZX

Gamergate
Üye
Üniversitede telefon bir süreden sonra bayacaktır emin olabilirsiniz.
Laptop fiyatları çok uçuk olduğundan net bişey diyemem ama @waynhen arkadaşımızın dediği bir sistem alsan çok daha iyi olur. Bazı kasalar ve monitörler ufak olabiliyor. Yani yer ve taşıma konusunda bir miktar sizi rahatlatabilir. Paranız artarsada, oyun satın alın.
Telefon alacaksa bile 20.000 tl bandını geçmemeli. Senin de dediğin gibi tek elle bile, taşınan çanta gibi görünen masaüstü bilgisayarlar var.

Delüzyoni

Yumurta
Üye
Hocam önce ihtiyacınızı belirlemek daha doğru olur. Bölümünüze göre not alabileceğiniz bir tablet alacağınız bilgisayardan çok daha efektif olabilir. Olmadı telefonunuzu kalemli seçeneklerden tercih edin. Oyun bilgisayarı işinde de (şahsi düşüncem) artık büyüdük ve elimizde bilgisayar olsa da çocukken ki o oyun şevki olmuyor.

Zaten okulda bir yerden sonra pek izin vermiyor.

(Not: Alacağınız oyun bilgisayarı iki üç kilo civarı olacaksa bunun taşınmasında ciddi problem yaşayabilirsiniz.)

Son düzenleme: