Çiftleşmiş mi?

sude

Yumurta
Üye
Messor kanatlı erkeği.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Yani uzun uzun baktım, görsel net olmadığı için ikilemde kaldım ama en yakın ihtimal bence prens olması. Thorax-kafa oranı, abdomenin dişiye göre küçük olması-belkide yansımadan kaynaklıdır- prens dedirtmeye itti.

Canlı hala yanınızda diye düşünüyorum, bir kaç kez daha güzel bir çekim yakalayabilir misiniz?

Nasıl uçtu? Olabildiğince yukarı yükselip yere mi düştü?
IMG-20220423-WA0025.jpgIMG_20220423_230221.jpgIMG-20220423-WA0023.jpg

Argentavis

Kraliçe
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Üye
Evet, değindiğim şey benimde öyleydi. "Kafa-thorax oranı bir dişi olduğunu söylüyor.. peki ya abdomen? hayır, abdomen kesinlikle bir dişi değil" tarzı bir ikilemdeydim.
Abdomen boyutu tam olarak bir ölçüt değil diye biliyorum, @Pratensis daha iyi bilir. Abdomeni ufak olanlar da bu örnekte olduğu gibi dişi olabiliyor (abdomen şekli farklı oluyor mu bilmiyorum). Kafa-thorax oranı dişi olduğu yönündeyse "tamam bu dişi" diyorum ben. Antenler de doğru bir ölçüt değil ama antene de bakıyorum açıkçası. Abdomene en son bakıyorum.

sude

Yumurta
Üye
Süzülebiliyordu yani, bir sinek gibi. Doğru mu?

Canlı olabildiğince yukarı mı uçmaya çalışıyordu ve aniden yere mi düştü?
yukarı çıkışını ve süzülüşünü görebildim sadece,yere indiği anı değil

el4nce

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Abdomen boyutu tam olarak bir ölçüt değil diye biliyorum, @Pratensis daha iyi bilir. Abdomeni ufak olanlar da bu örnekte olduğu gibi dişi olabiliyor (abdomen şekli farklı oluyor mu bilmiyorum). Kafa-thorax oranı dişi olduğu yönündeyse "tamam bu dişi" diyorum ben. Antenler de doğru bir ölçüt değil ama antene de bakıyorum açıkçası. Abdomene en son bakıyorum.
Evet, doğru olanı yapmışsınız. Benimde kafa-thorax oranını görünce dişi olduğunu anlamalıydım. Abdomen işi dediğiniz gibi biraz ikinci planda. Yanlız belirtmişsiniz fakat antenler erkek ya da dişi olduğunu belirleyici nitelikte değil diye biliyorum bende.

yukarı çıkışını ve süzülüşünü görebildim sadece,yere indiği anı değil
Tamamdır, konuştuk tartıştık zaten. Dişi o.

sude

Yumurta
Üye
yani henüz çiftleşmemiş midir? hobide yeniyim kb