Çiftleşmemiş Kraliçe Salma Sorunu

lordqne

Nanitik
Üye
Merhaba ben hobideki bir noktaya değinmek istiyorum. Bir çok kişi bulduğu kanatlı prenses veya kraliçeleri bir hafta bekletip salmayı öneriyor ancak o karıncayı saldıktan sonra çiftleşmesi veya koloni kurması imkansız bu yüzden ölene kadar bakılması taraftarıyım. Yani bu hobiyi yapmak iyi güzel ama hiçbir canlıya zarar gelmemeli. Bu karıncalar doğaya salındıktan sonra ya diğer koloniler tarafından yenilecek yada kuşa falan yem olacak. Bu konuyu açma sebebim en azından hobideki yeni arkadaşların bilinçli olmalarını sağlamak, düşüncelerinizi merakla bekliyorum.😅

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Çiftleşmemiş şekilde, bakım yapsanız bile kolonisi olmadan tek bir alatenin yaşama olasılığı çok düşük. Bu konuda; çiftleşmemiş alate almamak için, yuva ağızlarından alate alınmaması sağlanabilir, kanatlılar kesin çiftleşmiş olmadığı için alınmayabilir ya da davranışları kaçma ve saklanma üzerine olan alatelerin çiftleşmiş olma ihtimali yüksek olmasından dolayı onlar alınabilir.

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Merhaba ben hobideki bir noktaya değinmek istiyorum. Bir çok kişi bulduğu kanatlı prenses veya kraliçeleri bir hafta bekletip salmayı öneriyor ancak o karıncayı saldıktan sonra çiftleşmesi veya koloni kurması imkansız bu yüzden ölene kadar bakılması taraftarıyım. Yani bu hobiyi yapmak iyi güzel ama hiçbir canlıya zarar gelmemeli. Bu karıncalar doğaya salındıktan sonra ya diğer koloniler tarafından yenilecek yada kuşa falan yem olacak. Bu konuyu açma sebebim en azından hobideki yeni arkadaşların bilinçli olmalarını sağlamak, düşüncelerinizi merakla bekliyorum.😅
Öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim benim de gerçekten merak ettiğim bir meseleydi fakat kendi düşüncelerimi de belirtmek isterim. Prensesin döllenmemiş olduğuna kanaat getirdiğimiz de eğer bulduğumuz tarih ile kanaat getirdiğimiz tarih arasında çok uzun bir fark yoksa ve türün uçuşları devam ediyorsa uçuş olduğunu fark ettiğimiz bir günde prensesi doğaya bırakırsak çiftleşme olasılığı olduğunu düşünüyorum fakat eğer ki diğer ihtimalleri göz önüne alırsak örneğin türün uçuş mevsimi geçtiyse veyahut prenses kanatlarını kırdıysa (döllenmemiş) kaderin vazgeçilmez sonu onu bulana kadar beslenmesinde bir sakınca yok ama beslenmesinin de bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Tüp içerisinde hiçbir ilerleme kaydetmeden bir müddet daha yaşayıp ölecek , doğaya salındığı durumda da bir koloni kuramayacağı için bir süre sonra ölecek yani sonuç olarak değişen bir şey yok. Bu konuda benim fikrim doğaya salınması zaten değişmeyecek olan bir son için fazladan çaba sarf etmenin pek bir anlamı yok yinede tartışılabilir bir konu.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kısmen katılıyorum ancak döllenmemiş alateleri dışarı salmak ( uçuş döneminde ) çiftleşme şansı verebilir. Eğer çok geç kalınmamışsa bir alatenin bir uçuş dalgası yakalama ihtimali var. Yani evde de olsa her halükarda bir hayatı olmayacağından, en azından dışarı salarak prensese çiftleşme şansı tanımış oluyoruz. Bu sebeple dışarı salınması daha doğru.

hasany

Süper Koloni
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Ben doğaya salıyorum. Çiftleşirse çiftleşir, çiftleşmezse de bir koloniye veya böceğe yem olur. En azından doğaya faydası olur.

lordqne

Nanitik
Üye
Ben genelde bulduğum kanatlı prensesleri yüksek bir yere koyuyorum uçarsa gidiyor zaten uçmaz ise alıyorum şuana kadar hepsi işçi çıkardı. Uçuşların 1 yada 2 hafta sürmesi biraz zor bence çünkü çevremizdeki koloniler birbirleriyle uyumlu bir şekilde uçuyor tabi kolonide alete pupası varsa olabilir geç çıkmıştır uçar. Düşünceleriniz için teşekkür ederim.😄