Camponotus majörleri uçuş değil.Koloninin ağzında dronelar ve sanırım prensesler var. Birkaç gündür böyle. Uçuş mu?
Normal major camponotuslar gibi duruyolar. Bence uçuş değil.
Erkek karıncalar var birkaç koloni girişinde.Camponotus majörleri uçuş değil.
Attığınız fotoğrafta alate yok. Sadece işçi var.Erkek karıncalar var birkaç koloni girişinde.
Evet haklısınız karanlık olduğu için gözükmüyor koloninin içi ama eminim gördüm 1 2 tane.Attığınız fotoğrafta alate yok. Sadece işçi var.
O zaman koloni uçuşa hazırlanıyordur. Aktfi uçuş sırasında bir sürü alate yuva dışında olur.Evet haklısınız karanlık olduğu için gözükmüyor koloninin içi ama eminim gördüm 1 2 tane.
Birkaç gün önce de aynı şekildeydi iç kısımda yada çok az kendilerini gösterip giriyorlar componotus kraliçesi istediğim için dikkat ediyorum bir süredirO zaman koloni uçuşa hazırlanıyordur. Aktfi uçuş sırasında bir sürü alate yuva dışında olur.
Uçuşdur belki hocam akşam çıkıp bakın veya sabah erken saatte.Birkaç gün önce de aynı şekildeydi iç kısımda yada çok az kendilerini gösterip giriyorlar componotus kraliçesi istediğim için dikkat ediyorum bir süredir
Hala disardayim kaç gibi bakayım.Uçuşdur belki hocam akşam çıkıp bakın veya sabah erken saatte.
Hocam net bir saat söyleyemem ama rüzgarın şiddeti azaldığı anda bakın daha yüksek ihtimal ve nem yüksek olunca.Hala disardayim kaç gibi bakayım.
Tamam kontrol edeceğim teşekkürler.Hocam net bir saat söyleyemem ama rüzgarın şiddeti azaldığı anda bakın daha yüksek ihtimal ve nem yüksek olunca.
Koloni ağzında 2 tane prenses var bütün koloni hareketsiz duruyorHocam net bir saat söyleyemem ama rüzgarın şiddeti azaldığı anda bakın daha yüksek ihtimal ve nem yüksek olunca.
Yok hocam öyle bir şey yapmayım biraz daha bekkeyin uçarlar zaten.Koloni ağzında 2 tane prenses var bütün koloni hareketsiz duruyor
Prensesi alıp yakınlardaki başka bir koloninin erkek bireyiyle aynı kaba koysam olurmu
Başka yaklaşık 5 ile 20 metre yakinlarunda birkaç koloni daha var ağzında prenses bekleyen belkide aynı kolonidir