Charlotte'in Günlüğü

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Selamlar, bugün asetat kağıdı dışından baktım 1 tane büyük larva kuru pamuğun oradaydı kraliçe de oradaydı ıslak pamuğu kazmış vs. neden olabilir?

Demo

Intercaste
Yardımsever
Üye
Selamlar, bugün asetat kağıdı dışından baktım 1 tane büyük larva kuru pamuğun oradaydı kraliçe de oradaydı ıslak pamuğu kazmış vs. neden olabilir?
Tüpün bulunduğu ortamın sıcaklığı kaç derece?

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Oda sıcaklığında, tam olarak bilmiyorum ama onun haricinde 7 kraliçe daha var hiçbir sorun yok onlarda.

slmgoko

Nanitik
Üye
Muhtemelen nem fazla geldiği için larvayı ileriye almış, 2 adet C. Sanctus kolonim var ve arada bende aynı şeyi gözlemliyorum. Tüm yumurtaları ve larvaları kuru pamuğun oraya taşıyorlar ve bir müddet sonra arka tarafa geri geliyorlar falan, kimi zamanda tüpün ortasında kalıyor. Kazma eylemi için bir şey diyemeyeceğim, pamuk kuru da acaba onu mu açmaya çalışıyor acaba.

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Kraliçenin cinsi nedir?
camponotus
Muhtemelen nem fazla geldiği için larvayı ileriye almış, 2 adet C. Sanctus kolonim var ve arada bende aynı şeyi gözlemliyorum. Tüm yumurtaları ve larvaları kuru pamuğun oraya taşıyorlar ve bir müddet sonra arka tarafa geri geliyorlar falan, kimi zamanda tüpün ortasında kalıyor. Kazma eylemi için bir şey diyemeyeceğim, pamuk kuru da acaba onu mu açmaya çalışıyor acaba.
Pamuk kuruydu evet. larvaları taşıması sorun teşkil eder mi?

slmgoko

Nanitik
Üye
camponotus

Pamuk kuruydu evet. larvaları taşıması sorun teşkil eder mi?
Pamuk kuruysa demek ki su içmek için kazıyor. Fazla kazdıysa ve hafif ıslanma olduysa larvayı taşımış yüksek ihtimalle. Çok sorun teşkil etmez, yaşam iç güdüsü ile su taşırdıysa taşıması normal larvayı. Strese sokmadan tüp değişimi yapıp güzel bir pamuklama ile toparlayın durumu hocam.

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Pamuk kuruysa demek ki su içmek için kazıyor. Fazla kazdıysa ve hafif ıslanma olduysa larvayı taşımış yüksek ihtimalle. Çok sorun teşkil etmez, yaşam iç güdüsü ile su taşırdıysa taşıması normal larvayı. Strese sokmadan tüp değişimi yapıp güzel bir pamuklama ile toparlayın durumu hocam.
Pupası var onun çıkmasını bekleyeyim mi?

slmgoko

Nanitik
Üye
Pupası var onun çıkmasını bekleyeyim mi?
Hocam pamuk kuru diyorsun. Bi fotoğraf atar mısın sana zahmet.

Ekstra olarak zaten Campo cinsleri çok nem arayan cinsler değil hadi oradan yırtarız da su içme olayı sıkıntı olabilir.

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Hocam pamuk kuru diyorsun. Bi fotoğraf atar mısın sana zahmet.

Ekstra olarak zaten Campo cinsleri çok nem arayan cinsler değil hadi oradan yırtarız da su içme olayı sıkıntı olabilir.
Pamuk baya kuruydu kazmış, ama yine de atayım, kraliçe stresli zaten asetatın üzerinden çekeceğim olur mu?

ömer_

Pupa
Üye
Selamlar bende camponotus bulmak istiyorum aynı senin gibi satın almak istemiyorum kendim bulmuş olmak istiyorum ama camponotus sevdamı seneye saklamam lazım herhalde bahar türü çünkü
Hala uçuşlar devam ediyor hocam

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Selamlar, uzun bir aradan sonra güncelleme paylaşmak istedim. Bir müjdemiz var, ilk işçimiz çıktı! Bir ila bir buçuk hafta oldu ama güncelleme paylaşmak hep aklımdan çıktı sonunda paylaşabildim.22883.jpg22882.jpg22881.jpg

Kuzeykurum22

Nanitik
Üye
Pupa ve işçi sayısı çok az değil mi? Bir işçi üç tane de pupa var.