Channa seçimi.

Erenizma

Yumurta
Üye
Arkadaşlar uzun süredir balık beslemek istiyorum ve channa seçtim, bizim oradaki petshopta hem limbata lawu hem de asiatica redspot var, balıktan anlayan arkadaşlar hangisinin bakımı daha kolay önerebilir mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre9293

Asker
Üye
Arkadaşlar uzun süredir balık beslemek istiyorum ve channa seçtim, bizim oradaki petshopta hem limbata lawu hem de asiatica redspot var, balıktan anlayan arkadaşlar hangisinin bakımı daha kolay önerebilir mi?
Nasıl bir kurulumda bakmayı düşünüyorsunuz?

eRoNNN

Larva
Üye
Kral bendede var channa öncelikle kuuruulum ile ilgili kesinlikle kök koy saklanma alanı olsun ve benim ki ve bazılarında toprağı kazabiliyor benimki şu an akvaryumuun 4 farklı yerini kazdı bakımı keyifli bir tür ben haftada 4 gün karides akşam az bir miktar kuru yem bir gün hiç yemek vermiyorum bir günde un kurdu veriyorum. Gayet akıllı balıklar ve çok fazla zıplıyorlar kesinlikle üstüne buhar camı yaptır. Bende pulchra var senin söylediğin türler hakkında çok bir bilgim yok ama hemen hemen bakımları yakın türler.

emre9293

Asker
Üye
100 litre akvaryum altta karides toprağı çünkü bitki düşünüyorum, üstte silis kum birkaç bitki ve filtre belki kök falan eklerim sonra çıkartırım 5-6 cmmiş canlılar.
Limbata daha iyi olacaktır tam boyutuna çıkabilir bu hacimde.

Mikrox

Pupa
Üye
100 litre akvaryum altta karides toprağı çünkü bitki düşünüyorum, üstte silis kum birkaç bitki ve filtre belki kök falan eklerim sonra çıkartırım 5-6 cmmiş canlılar.
100 litrede libata bakabilirsiniz. Genellikle boyları 20 cm civarında olur; zaten cüce Channa grubundandır. Bakımları orta seviyededir. Organik atık miktarları yüksek olduğu için bir adet dış filtre kullanmanız iyi olur.

Bitki olarak kalın yapraklı türleri tercih edin; diğer bitkileri köklerinden ve gövdelerinden koparabilirler. Dekor olarak mangrow kökü kullanılabilir. Ayrıca saklanma alanları oluşturulmalıdır. Genellikle geceleri daha aktif oldurlar. Bettalardaki blackwater benzeri bir kurulum yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

Su sıcaklığı olarak ortalama 26 °C idealdir. Beslenmeleri yüksek proteinli olmalıdır. Kuru yem tüketirler fakat tek başına kuru yem yeterli değildir. Filtrenizin kaliteli bir filtreleme yapması ve biyolojik arıtmasının güçlü olması bu nedenle önemlidir. Bunun yanı sıra karides ve diğer yumuşak et türleriyle de beslenmelidirler. Aşırıya kaçmamak şartıyla haftada bir öğün un kurdu verilebilir.

En önemli nokta, biyolojik filtrasyonu güçlü bir sistem kullanmanızdır. Dış filtre veya kafa motorlu BaktoHamburg köşe pipo filtre tercih edebilirsiniz; her ikisi de gayet iş görecektir.