Channa Limbata akvaryumu

emre9293

Phragmotic
Üye
Merhabalar elimde 45x45x40h yaklaşık 81 litre bir tank var ve evde boş boş duracağına değerlendirmek istedim.
Daha önce hiç bu tarz bir canlıyı tecrübe etmedim o yüzden buradaki hobidaşlarıma danışmak istedim, sizce bu tank 7-8cm bir Channa Limbata için yeterli olur mu yada herhangi bir filtre öneriniz var mı?

Mikrox

Yumurta
Üye
Merhabalar elimde 45x45x40h yaklaşık 81 litre bir tank var ve evde boş boş duracağına değerlendirmek istedim.
Daha önce hiç bu tarz bir canlıyı tecrübe etmedim o yüzden buradaki hobidaşlarıma danışmak istedim, sizce bu tank 7-8cm bir Channa Limbata için yeterli olur mu yada herhangi bir filtre öneriniz var mı?
Genellikle 100LT minimum hacimdir. Sizin durumunuzda 20lt civarı bir pay var. Filtrelemeyi güçlü tutarsanız belki tolere edebilirsiniz ama tam boya geldiğinde tank küçük gelebilir. Filtre olarak baktohamburg köşe pipo öneririm. Ben kafa motoru ile çalıştırmıştım ve gayet güzel bir arıtma sağlamıştı. Organik atıkları yüksek olduğu için biyolojik arıtmaya önem vermeniz daha iyi olur. Haftalık su değişimleri aksatılmamalı ve her hafta dip çekimi mutlaka yapılmalı. Canlı yem verilmesinde fayda var. Haftada bir gün diyetine eklenebilir, çok sık verilmemesi tavsiye edilir. Genellikle blackwater tarzı sular severler. Bitki olarak kalın yapraklı bitki seçmekte fayda var.