Channa Hakkında Sorularım

eRoNNN

Larva
Üye
Herkese iyi günler, elimde channa cinsi bir balık var. Yavruyken aldım ve şu an ortalama 8 cm’ye kadar büyüdü, bu türü ilk kez deneyimliyorum. Aldığımdan beri sabahları dondurulmuş karides ve akşam da tetra pro color kuru yem veriyorum, haftada bir gün de un kurdu veriyorum. Canlının davranışları ve rengi gayet iyi, besleme çeşitliliği için canlı yem ve kuru yem önerirseniz sevinirim ve bu türle ilgili deneyimlerinizi aktarırsanız güzel olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Herkese iyi günler, elimde channa cinsi bir balık var. Yavruyken aldım ve şu an ortalama 8 cm’ye kadar büyüdü, bu türü ilk kez deneyimliyorum. Aldığımdan beri sabahları dondurulmuş karides ve akşam da tetra pro color kuru yem veriyorum, haftada bir gün de un kurdu veriyorum. Canlının davranışları ve rengi gayet iyi, besleme çeşitliliği için canlı yem ve kuru yem önerirseniz sevinirim ve bu türle ilgili deneyimlerinizi aktarırsanız güzel olur.
Merhaba konu biraz eskimiş ama cevapsız kaldığı için yine de yazmak istedim. Öncelikle Channanızın tam cinsi nedir? Channalar cinsine göre 40-50cm hatta vahşi türleri daha büyük boyutlara ulaşabilen canlılar.

Yem olarak ben kendi Channa Limbatalarımda
-Tropical Soft line Asia ve Carnivore
-Sera FD Artemia
-Tropical Dried Fish kullanıyordum

Un kurdu yerine eğer imkan varsa tartara vermenizi tavsiye ederim.

Tetra Color da verilebilir ancak pul ve chips yemler yerine granül yemleri daha kolay yiyorlar. Pul ve chips yemlerde yenmeden dibe çöken miktar daha fazla oluyor ancak tabiki dikkatli şekilde balık yedikçe verirseniz kullanılabilir.

eRoNNN

Larva
Üye
Merhaba konu biraz eskimiş ama cevapsız kaldığı için yine de yazmak istedim. Öncelikle Channanızın tam cinsi nedir? Channalar cinsine göre 40-50cm hatta vahşi türleri daha büyük boyutlara ulaşabilen canlılar.

Yem olarak ben kendi Channa Limbatalarımda
-Tropical Soft line Asia ve Carnivore
-Sera FD Artemia
-Tropical Dried Fish kullanıyordum

Un kurdu yerine eğer imkan varsa tartara vermenizi tavsiye ederim.

Tetra Color da verilebilir ancak pul ve chips yemler yerine granül yemleri daha kolay yiyorlar. Pul ve chips yemlerde yenmeden dibe çöken miktar daha fazla oluyor ancak tabiki dikkatli şekilde balık yedikçe verirseniz kullanılabilir.
Öncelikle önerileriniz için teşekkürler türü gachua ortalama boyu 7-8 cm granül yem konusunda da vermeyi denemiştim ama ilgilenmedi yumurtadan ilk çıktığı zamandan beri pul yem ile besliyorum bu yüzden ilgilenmiyor olabilir.

Utgea

Majör
Yardımsever
Ansiklopedik İnsan
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Öncelikle önerileriniz için teşekkürler türü gachua ortalama boyu 7-8 cm granül yem konusunda da vermeyi denemiştim ama ilgilenmedi yumurtadan ilk çıktığı zamandan beri pul yem ile besliyorum bu yüzden ilgilenmiyor olabilir.
Granül yem ile ilgilenmemesi verdiğiniz yem ile de ilgili olabilir. Pul yemde tabiki kullanılabilir sadece ben dediğim sebepten ötürü tercih etmiyorum ancak düzenli dip çekimi ve dikkatli yemleme ile sorun olmaz.
Benim önerdiğim yemler granül halinde olduğu için canlınız tüketmeyebilir. Bunlar haricinde Tropical İnsect Menü, Krill Flake ve Tetramin chips de tercih edebilirsiniz.

Canlı yem olarak dediğim gibi imkan varsa tartara tercih edin un kurdu çok yağlı bir besin olduğu için zamanla karaciğer problemi yapabilir, başıma gelmedi ancak Channalar karaciğer sorunu yaşamaya açık canlılar diye biliyorum dikkat etmekte fayda var.