Hobide pek kabul görmeyen ve yaygın olmayan bu tür hakkındaki garip bir durumu sizlerle paylaşmak istedim.
Bildiğim kadarıyla, nem oranına göre rengi değişen bir tarantula türü yok. Varsa da ben hiç görmedim.
Elbette kabuk sonrası söz konusu renk değişmekte, ancak bu canlıda işler biraz farklı ilerliyor.
Chaetopelma olivaceum tarantulalarımda bu durumu gözlemlemeye başladım.
Kaynaklarda bu türün çok farklı adları mevcut (Black furry, East gold, Persian gold, East black vb.)
 (Black furry, East gold, Persian gold, East black vb.)
Nem oranı ne kadar yüksek olursa canlı o kadar koyulaşıyor ve kabuktan sonra bu özellik kalıcı olarak kalıyor; kısmen canlının rengini seçmiş gibi oluyorsunuz.
Aynı türün iki farklı bireyine farklı nem oranları uyguladım: %40 - %70.
Örneğin: Bu, daha önce nem oranı %40’ı geçmeyen bir Chaetopelma.
Canlı L10’a kadar hiç fazla nemlenmedi.
Ancak L10 olduktan sonra nemi ciddi miktarda arttırdım.
L10 Dişi kabuk öncesi:

Kabuktan 21 gün sonrası:

Bu durum cinsiyet fark etmeksizin oluyor.
Yüksek çözünürlüklü resimleri buraya atamadım. Daha net görmek, renk farkını anlamak isterseniz DM’den ulaşabilirsiniz arkadaşlar.
İlk defa gördüğüm bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. İyi hobiler.

Bildiğim kadarıyla, nem oranına göre rengi değişen bir tarantula türü yok. Varsa da ben hiç görmedim.
Elbette kabuk sonrası söz konusu renk değişmekte, ancak bu canlıda işler biraz farklı ilerliyor.
Chaetopelma olivaceum tarantulalarımda bu durumu gözlemlemeye başladım.
Kaynaklarda bu türün çok farklı adları mevcut
Nem oranı ne kadar yüksek olursa canlı o kadar koyulaşıyor ve kabuktan sonra bu özellik kalıcı olarak kalıyor; kısmen canlının rengini seçmiş gibi oluyorsunuz.
Aynı türün iki farklı bireyine farklı nem oranları uyguladım: %40 - %70.
Örneğin: Bu, daha önce nem oranı %40’ı geçmeyen bir Chaetopelma.
Canlı L10’a kadar hiç fazla nemlenmedi.
Ancak L10 olduktan sonra nemi ciddi miktarda arttırdım.
L10 Dişi kabuk öncesi:

Kabuktan 21 gün sonrası:

Bu durum cinsiyet fark etmeksizin oluyor.
Yüksek çözünürlüklü resimleri buraya atamadım. Daha net görmek, renk farkını anlamak isterseniz DM’den ulaşabilirsiniz arkadaşlar.
İlk defa gördüğüm bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. İyi hobiler.