İstediğini beslemeni öneririm.Zaten 2 tane Messor kraliçem var ama ben başka bir kraliçe daha beslemek istiyorum. Önerebileceğiniz bir cins var mı?
Önüne ne gelirse almanı ve beslemeyi denemeni tavsiye ederim. Öneride bulunacak olursam Lasius(hızlı çoğalır), Plagiolepis(multiqueen olabilir), Camponotus(büyüktür), Temnothorax(sakindir), Formica(agresiftir), Tetramorium(hızlı çoğalır), Solenopsis(küçüktür).Zaten 2 tane Messor kraliçem var ama ben başka bir kraliçe daha beslemek istiyorum. Önerebileceğiniz bir cins var mı?
Formica önerebilirim. Çok güzel işçileri var. Ayrıca aşırı agresifler. Hatta bir formica işçisinin uçan bir böceği yakalayıp, böcekle beraber havalandığını görmüştüm.Zaten 2 tane Messor kraliçem var ama ben başka bir kraliçe daha beslemek istiyorum. Önerebileceğiniz bir cins var mı?
Öneri olarak dedimİstediğini beslemeni öneririm.
Plagiolepis tetramorium ve Pheidole öneririm hem hızlı gelişiyorlar hemde çok aktif canlılar ayrıca türkiyedw bulup besleyebileceğiz asker kastı bulunan tek tür Pheidole'dirZaten 2 tane Messor kraliçem var ama ben başka bir kraliçe daha beslemek istiyorum. Önerebileceğiniz bir cins var mı?
Yumurtadan çıkma süresi en az olan hangisiÖnüne ne gelirse almanı ve beslemeyi denemeni tavsiye ederim. Öneride bulunacak olursam Lasius(hızlı çoğalır), Plagiolepis(multiqueen olabilir), Camponotus(büyüktür), Temnothorax(sakindir), Formica(agresiftir), Tetramorium(hızlı çoğalır), Solenopsis(küçüktür).
Birde konudan alakasız ben messorlarım için marketten kuş yemi aldım ama küçük gibi gözüküyor sorun çıkarır mıÇok hızlı gelişim gösteren cinsler istiyorsanız tapinoma ve pheidole birinciliğe oynayan cinslerden. Kontrol altında tutup zapt etmek zordur bilginize.
Küçük olması daha iyi aslında, sorun çıkarmaz.Birde konudan alakasız ben messorlarım için marketten kuş yemi aldım ama küçük gibi gözüküyor sorun çıkarır mı
Daha yeni bir hobici iseniz Pheidole öneririm, askeri olan bir türdür ve hızlı çoğalır. Hızlı çoğalması kötü bir yandan ama yine de değer.Zaten 2 tane Messor kraliçem var ama ben başka bir kraliçe daha beslemek istiyorum. Önerebileceğiniz bir cins var mı?
Uçuşları devam ediyor sanırım umarım bulursunuzDaha yeni bir hobici iseniz Pheidole öneririm, askeri olan bir türdür ve hızlı çoğalır. Hızlı çoğalması kötü bir yandan ama yine de değer.
Ayrıca Pheidole hep beslemek istediğim bir cinstir olmuştur ama hem yaşadığım yerde koloni yok hem de daha önce aldığım kraliçeler yumurtalarını büyütmediği için içimde bir ukte olarak kaldı.
Hocam etrafta koloni olsa 2 yıl içinde illa ki 1 kere bi prenses görürdüm en azından. Hiç görmediğim için etrafta koloni bulunmadığına kanaat getirdim.Uçuşları devam ediyor sanırım umarım bulursunuz
Bende bulamadım sinirlenip internetten aldım😁Hocam etrafta koloni olsa 2 yıl içinde illa ki 1 kere bi prenses görürdüm en azından. Hiç görmediğim için etrafta koloni bulunmadığına kanaat getirdim.
Benim yaşadığım bölgede böyle Hocam koca yılda bir kere uçuş gördüm. Çok büyük koloniler var ama uçmadılar. Şuan elimde olan kolonilerin 8 tanesi o uçuştan, diğerleri farklı bölgelerden. Bence arama bölgenizi değiştirin.Hocam etrafta koloni olsa 2 yıl içinde illa ki 1 kere bi prenses görürdüm en azından. Hiç görmediğim için etrafta koloni bulunmadığına kanaat getirdim.
Hocam çok güldüm karıncanın böceği yakalayıp havalanma kısmını okuduğumdaFormica önerebilirim. Çok güzel işçileri var. Ayrıca aşırı agresifler. Hatta bir formica işçisinin uçan bir böceği yakalayıp, böcekle beraber havalandığını görmüştüm.
Ekli dosyayı görüntüle 54294
Buda avladığı fotoğrafı.