Cevabını Merak Ettiğim 2 Soru

ahmet55

Pupa
Üye
Merhaba ben karınca hobisine yeni başladım ısıtıcı ped aldım derecesini ayarlamak için termostat almam lazım mı?
Eğer lazım ise elektirik faturasına fazla yansır mı?

Yanış konuya yazmış olabilirim kusura bakmayın.

cosmos

Pupa
Üye
Merhaba ben karınca hobisine yeni başladım ısıtıcı ped aldım derecesini ayarlamak için termostat almam lazım mı?

Aslında bu kadar teferruata gerek yok standart bir oda sıcaklığı 23 24 derece zaten bu da gayet yeterli bi sıcaklık

Aldığınız pedi de girebilirmiyiz

ahmet55

Pupa
Üye
anlayamadım
Aslında bu kadar teferruata gerek yok standart bir oda sıcaklığı 23 24 derece zaten bu da gayet yeterli bi sıcaklık

anlayamadım

1000021075.jpg

Eğer gorebilirmiyiz dediyseniz bunu satın aldım.

ben samsunda oturuyorum ve ev genellikle soğuk oluyor son zamanlarda hava yağışlı ve soğuk

Son düzenleme:

creal

Media
Üye
anlayamadım

anlayamadım

Ekli dosyayı görüntüle 47936

Eğer gorebilirmiyiz dediyseniz bunu satın aldım.

ben samsunda oturuyorum ve ev genellikle soğuk oluyor son zamanlarda hava yağışlı ve soğuk
İyi hobiler dilerim. Kullandığınız ısıtıcı ped ortalama olarak saat başı 5 watt enerji tüketmekdedir. Hocam siz bunu 7/24 açık bırakacağınızı varsayarak hesaplıyorum;
24x0,005kW = 0,12kW
Günlük 0,12kW enerji tüketecekdir bir ay eğer kesintisiz açık bırakırsanız: 3,6kW enerji yapar buda ortalama olarak 7 ila 10 TL maliyete gelir. Tabi zamana göre tarifelerde etken faktördür fiyatta bana göre aylık maksimum faturanıza yansıyacak değer 30 TL civarı birşeydir. Tekrardan iyi hobiler dilerim 🙂.

ahmet55

Pupa
Üye
teşekkürler peki termostat almalı mıyım çok sıcak olur mu

creal

Media
Üye
teşekkürler peki termostat almalı mıyım çok sıcak olur mu
Termostat gereksiz elektrik harcamasını önler sadece, pedin sıcaklığını ayarlamaz hocam. Çalışma prensibi şöyledir kısaca; diyelim ki siz bir formikaryumu sabit 20 derecede tutmak istiyorsunuz. Bu değeri termostatdan ayarlıyor gerekli bağlantıları yapıyorsunuz. Termostat içerideki dereceyi ölçüyor, içerisi 20 dereceyi görünce ısıtıcı pedi anahtarlama yolu ile kapatıyor. Eğer içerisi tekrardan 20 derecenin altına düşerse, anahtarlama yolu ile ısıtıcı pedi aktif hale getiriyor. Bu sayede gereksiz elektrik tüketmemiş oluyorsunuz.

Son düzenleme:

ahmet55

Pupa
Üye
teşekkür ederim iyi forumlar.