Cataplysis nodus ilk kurulum aşamasında besleme hk.

Sprint

Larva
Üye
Merhabalar, tekrardan ben Clyense.
Cataglyphis'lerde koloniye işçi eklenmesi hakkında bilimsel makale veya net bir araştırma bulunmuyor. Ancak hobide profesyonelleşmiş birisine danıştım ve kendisi konu hakkında bana şu bilgileri verdi.
İlk olarak şundan bahsetti: Cataglyphis'te işçi eklemesi ne gerekli ne de gereksizdir. Yani kısacası ekleseniz de bir şey değişmez, eklemeseniz de. İşçi eklediğinizde herhangi bir avantaj sağlamaz. Çünkü Cataglyphis, yumurtalarına veya larvalarına yoğun şekilde bakan bir cins değildir. Daha çok avlanıp larvaların önüne yemi bıraktıktan sonra kendi hâlinde takılan bir kraliçeye sahiptir. Dolayısıyla işçi eklemesi, kraliçenin zaten olmayan iş yükünü hafifletmeyecektir.
İşçi eklendiği takdirde, kraliçe başlangıçta strese girecektir. İşçi ile kraliçenin birbirine saldırmaması, kraliçenin strese girmediği anlamına gelmez. Aynı şekilde, "işçi eklendiği için kraliçe daha az strese girer" veya "yumurtalarını daha düşük ihtimalle yer" demek de kesinlikle doğru olmayacaktır. Aksine, kraliçe eklenen işçi nedeniyle strese girecektir.
Özet olarak, işçi eklediğiniz takdirde kolonide hiçbir şey değişmeyecek, eklemediğiniz takdirde de bir şey değişmeyecektir.
Bu hobide işçi eklemesi şu şekilde tavsiye edilebilir: Kraliçenin uzun süre yumurtlamadığı bir durumda işçi eklenmesi, işçinin kraliçe üzerinde baskı oluşturarak yumurtlamasını tetiklemesini sağlayabilir
Bu mesajımla umarım Cataglyphis'lere işçi eklenirse çok büyük fayda sağlar veya verim ciddi şekilde artar gibi dogmatik söylemleri ve ezberleri biraz olsun bozabilmişimdir.
Keyifli hobiler dilerim

Verdiği değerli bilgiler ve yaptığı açıklamalar için @Ares üstada teşekkür ederim.
Doğru olabilir, dediğim gibi konu hakkında araştırma bulmak zor, çoğunlukla kendi gözlemlerimize göre çıkarımlarda bulunuyoruz.