Cataplysis nodus ilk kurulum aşamasında besleme hk.

Schwalwe

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba,
3 adet cataplyisis nodus kraliçesi buldum , kraliçeler bulunduktan sonra kaç günde bir beslenmeli şekerli su ve protein dönüşümü kaç günde bir yapılmalı bir çok kaynak okudum ama yarı-claustral olarak geçen bu türün kuruluş aşamasında nasıl beslenmesi gerektiği hakkında kaynak bulamadım.Sadece beslenmesi gerekti ile ilgili şeyler vardı :D

Winnie

Nanitik
Üye
Larvaya geçtikten sonra 5 gün veya 1 haftada 1 besleme yapabilirsiniz.Outworldede geçirmeniz lazım larvada.

Schwalwe

Yumurta
Üye
çok teşekkür ederim ozaman yumurtalar büyüyene larvaya dönene kadar besleme yapmıyorum

Sprint

Larva
Üye
Arkadaşlar merhaba,
3 adet cataplyisis nodus kraliçesi buldum , kraliçeler bulunduktan sonra kaç günde bir beslenmeli şekerli su ve protein dönüşümü kaç günde bir yapılmalı bir çok kaynak okudum ama yarı-claustral olarak geçen bu türün kuruluş aşamasında nasıl beslenmesi gerektiği hakkında kaynak bulamadım.Sadece beslenmesi gerekti ile ilgili şeyler vardı :D
İşçi eklemeyi deneyebilirsiniz, gerçekten erken aşamalarda çok fayda veriyorlar.

Schwalwe

Yumurta
Üye
1 adet işçiyi 1 kraliçeme eklemiştim 1 saatlik yolculuğun ardından ölmüş 10 gün kadar sıkıntı yoktu kraliçe ile arasında .cumartesi günü 12 saatlik bir yolculuğa çıkıcağım.kraliçe eklesem mi eklemesem mi bilmiyorum kraliçeler daha çok stress olur mu yoksa ,kız kardeş geldiği için daha rahat mı eder.işçiyi kabul etse bile titreşimden dolayı birbirlerine saldırırlarmı bilmiyorum.Tavsiyelerinize açığım.işçi eklediğim kraliçede hemen yumurta görmüştüm gerçekten baya etkiliyor ama karasız kaldım.

Winnie

Nanitik
Üye
1 adet işçiyi 1 kraliçeme eklemiştim 1 saatlik yolculuğun ardından ölmüş 10 gün kadar sıkıntı yoktu kraliçe ile arasında .cumartesi günü 12 saatlik bir yolculuğa çıkıcağım.kraliçe eklesem mi eklemesem mi bilmiyorum kraliçeler daha çok stress olur mu yoksa ,kız kardeş geldiği için daha rahat mı eder.işçiyi kabul etse bile titreşimden dolayı birbirlerine saldırırlarmı bilmiyorum.Tavsiyelerinize açığım.işçi eklediğim kraliçede hemen yumurta görmüştüm gerçekten baya etkiliyor ama karasız kaldım.
Cataglyphisin yanına işçi ekleyebilirsiniz ancak burda dediğinize göre kraliçe ekleyeceğim diyorsunuz bir tane daha.Cataglyphisler multiqueen olamaz işçi eklemesi yapabilirsiniz ama.

Schwalwe

Yumurta
Üye
"kraliçe eklesem mi eklemesem mi bilmiyorum kraliçeler daha çok stress olur mu yoksa" işçi yazacaktım yanlışlık olmuş.işçi eklemesi yaptıktan 1 gün sonra yolculuğa çıkıcağım dediğim gibi .Sizce sonuçta yol boyu ışığa maruz bırakarak da strese sokmamam lazım birbirlerine saldırırlarsa ayırmamam.İnternette bir çok yerde ekleme yapıldıktan 1-2 gün sonrada saldırı olabileceği yazıyor .Tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum.

CLYENSE

Minör
Üye
Merhabalar @Schwalwe,

Öncelikle bu mesajı okuyacak değerli hobidaşlarıma birkaç bilgilendirmede bulunmak isterim.

Bu aralar forumda ve birkaç farklı grupta, Cataglyphis cinsi kraliçe bulunduğunda "işçi eklemelisin" ya da "Cataglyphis kraliçesine işçi eklemen şart." gibi yorumlarla sıkça karşılaşıyorum. Bu konuda bir açıklık getirmek istiyorum.

Cataglyphis'lerde işçi eklenmesi yalnızca kraliçenin işini kolaylaştırır. İşçi eklemeden de o kraliçeden yumurta ve işçi çıkartabilirsiniz. İşçi eklediğiniz senaryoda ise koloniye yalnızca başlangıçta fazladan 1 veya 2 işçi kazandırmış olursunuz. Çoğu durumda buna ihtiyaç duyulmaz.

Cataglyphis cinsi kraliçeler semi-claustral olduklarından dolayı, yumurtalar larva olana kadar herhangi bir besleme yapmanıza gerek yoktur. İsterseniz 2 günde bir şekerli su verebilirsiniz. Larvalar oluştuğunda ise larva sayısına bağlı olarak canlı yem vermeye başlamanız gerekir.

Kısacası, kraliçenize işçi eklemenize gerek yoktur. Eğer henüz yumurtası yoksa, şu an için beslemeniz de gerekmez.

İşçi eklenmesi genellikle kraliçenin uzun süre yumurtlamadığı durumlarda, yumurtlamayı tetiklemek amacıyla denenebilir. Bunun dışında keyfi olarak işçi eklemenin hem gereksiz olduğunu hem de kraliçeyi strese sokabileceğini unutmayalım.

Bunlar tamamen kendi görüşlerim ve deneyimlerimdir.

Teşekkür eder, keyifli hobiler dilerim.