Cataglyphis'im tüpe girmiyor

yagizhan

Pupa
Üye
Cataglyphis prensesim için outworld yaptım. Geniş bir alan, sıcak bölge 40, soğuk bölge 30 derece civarlarında. Test tüpünün olduğu bölümde 34-35 derece ama kraliçem neredeyse hiç test tüpüne girmiyor. Evimden uzak bir yerde bulduğumdan işçi de ekleyemedim. Nedeni nedir?

güney2012

Media
Üye
avlanmak istiyordur un kurşunu yarı ölü bir şekilde içine atabilirsiniz şekerli suyunu eksik etmeyin bir de fotoğraf atarsanız daha fazla yorum yapabilirsiniz

LuciFeci

Minör
Üye
Cataglyphis prensesim için outworld yaptım. Geniş bir alan, sıcak bölge 40, soğuk bölge 30 derece civarlarında. Test tüpünün olduğu bölümde 34-35 derece ama kraliçem neredeyse hiç test tüpüne girmiyor. Evimden uzak bir yerde bulduğumdan işçi de ekleyemedim. Nedeni nedir?
Sıcaklık çok fazla. Tüp tarafını 26-27 derecelerde tutun. Her ne kadar sıcaklık sevseler de neticesinde doğada toprak altında yaşıyorlar. Outworld sıcak kısmı ise 30larda durabilir.

Erai35

Yumurta
Üye
Abdomeni yukarıda ise keşif yapıyordur aşağıdaysa yuva arıyordur, eğer yukarıdaysa bir yem takviyesi ver abdomeni aşağı inince tüpe almayı dene. Ayrıca sıcaklığı biraz düşürebilirsin yaşam alanı için fazla gibi.

yagizhan

Pupa
Üye
Abdomeni yukarıda ise keşif yapıyordur aşağıdaysa yuva arıyordur, eğer yukarıdaysa bir yem takviyesi ver abdomeni aşağı inince tüpe almayı dene. Ayrıca sıcaklığı biraz düşürebilirsin yaşam alanı için fazla gibi.
dün yem vermiştim zaten baya da ilgilendi abdomeni aşağıda şimdi tüpe aldım pamukla kapayıp alışmasını mı beklemeliyim?

Mustafaf

Media
Üye
Dediğiniz gibi prenses, yani döllenmemiş olabilir, bu yüzden uçuş yapmak üremek ister bu yüzden yuva aramaz ve bulunduğu yerden kaçıp, üremek için prens arar.

İlk defa sizden duydum bunu ve bence doğruyu yansıtmıyor.

yagizhan

Pupa
Üye
Dediğiniz gibi prenses, yani döllenmemiş olabilir, bu yüzden uçuş yapmak üremek ister bu yüzden yuva aramaz ve bulunduğu yerden kaçıp, üremek için prens arar.
evet bende bu ihtimali düşündüm ama bunu sahil kenarında buldum, etrafta tek bir işçi bile yoktu ve sanki taşları kazmaya çalışıyor gibiydi ,o yüzden döllenmiş olduğunu düşündüm bekleyip göreceğiz.

Erai35

Yumurta
Üye

İlk defa sizden duydum bunu ve bence doğruyu yansıtmıyor.
Bende cataglyhpsislerle haşır neşir olan bir arkadaştan duymuştum doğru olmayabilir evet.

yagizhan

Pupa
Üye
En üste yazdım fakat tiye alan olmadı. Yıllardır Cataglyphis besliyorum bu sıcaklıkta ölmediğine dua etsinler.
Tiye alan olmadı ne demek hocam ampulu uzaklaştırdım mesajınızada tepki bıraktım diger arkadasa sorum vardi sorumu sordum? Ne bu agresiflik

LuciFeci

Minör
Üye
Tiye alan olmadı ne demek hocam ampulu uzaklaştırdım mesajınızada tepki bıraktım diger arkadasa sorum vardi sorumu sordum? Ne bu agresiflik
yapılıp yapılmadığını tepki bırakman ile nasıl anlayacağım hocam? Alıntı yapıp devam ettirseydiniz ortak bir nokta bulurduk elbet. Agresiflik değil yanlış anlamayın beni.

yagizhan

Pupa
Üye
yapılıp yapılmadığını tepki bırakman ile nasıl anlayacağım hocam? Alıntı yapıp devam ettirseydiniz ortak bir nokta bulurduk elbet. Agresiflik değil yanlış anlamayın beni.
Yani üstüne soracağım bir şey olmadığı için bir şey yazmadım sağolun öneriniz için uyguladım