Cataglyphis yaşama alanı hakkında

dobela

Yumurta
Üye
1000006041.jpg1000006042.jpg
Dün bir Cataglyphis kraliçesi buldum hemen ow ve test tüpünü hazırladım bir tane yarım un kurdu ve bal verdim nem ve ısı ölçeri sipariş ettim şuanlık onsuz idare ediyorum.
Ow için ek yapmam gerekenler var mı daha yumurtası yok dünden beri yemeklere dokunduğunuda görmedim daha önce ayrıca başka bir türden işçi eklemesi yaparsam sorun olurmu? Cataglyphis besleyip işçi alanlar cevaplarsa sevinirim , tavsiyelerinizede açığım.

(Ampül 10w onun için biraz fazla yaklaştırdım)

Son düzenleme:

Mahmut_k

Yumurta
Üye
Ampül fazla yakın tırmanıp kaçabilir. Q i bulduğunuz çevreden olabildiğince küçük işçiler alıp eklemeyi deneyehilirsiniz

dobela

Yumurta
Üye
Tamamdır Ampülü biraz daha yüksleltiyim işçi eklemesinide yapıcam ileriki günlerde kaç tane işçi ekliyim 3 yeterlimi daha önce 3 tane eklemiştim başarılı olmuştu kabul

deadrune

Larva
Üye
Teker teker eklemek daha güvenli ayrıca eklemenin çok da bir anlamı yok sanırım. işçi eklemeden de 3-4 kraliçe baktım başarılı şekilde koloni oluşturdular bazı kraliçeler de aynı şartlar altında işçi eklesem de yumurtlamadı veya yumurtaları büyütmedi. biraz şans işi bir tür kendi gözlemimce

Mahmut_k

Yumurta
Üye
Tamamdır Ampülü biraz daha yüksleltiyim işçi eklemesinide yapıcam ileriki günlerde kaç tane işçi ekliyim 3 yeterlimi daha önce 3 tane eklemiştim başarılı olmuştu kabul
Yani çata da sinir yok 100 tane de eklerseniz 70 i başarılı olur ama şans işi. Aynı tür olmasına dikkat et işçiyi 1dk buz dolabında tut ve sonra ekle istersen