Evet, gayet yeterlidir Silis kum kullanabilirsiniz.Cataglyphisler için yaşam alanı olarak akvaryum aldım, 50x20x30 boyutunda. Sizce bu boyut yeterli midir?
Turuncu kumla karıştırıp kullanmayı düşünüyorum.Evet, gayet yeterlidir Silis kum kullanabilirsiniz.
Ampülü tam olarak nereye konumlandırayım sizce?Gayet güzel, sıcak ve serin alan yaratabilmek için ideal genişlikte, gezinebilmeleri ve sıcaktan faydalanabilmeleri için de yeterli. Bu outworld sizi uzun bir süre götürecektir. Hatta koloni yeterince büyüdüğünde cama yapıştırmalı formikaryumlardan alarak veya yaparak çok daha uzun süre bu outworldden faydalanabilirsiniz.
Yuva olarak kullanılan bölgeye göre belirleyebilirsiniz. Test tüpünün ağız kısmından 5 6 cm uzağına koyun mesela.Ampülü tam olarak nereye konumlandırayım sizce?
Babamın arkadaşından rica ettirdim 60 watt'lık ampul ve termostat bu ikisiyle sıcaklığı düzgün şekilde ayarlayabilir miyim?Yuva olarak kullanılan bölgeye göre belirleyebilirsiniz. Test tüpünün ağız kısmından 5 6 cm uzağına koyun mesela.
Sağa koyup sola bakacak veya sola koyup sağa bakacak şekilde konumlandırıp, gölge alana gelen ışığı ve ısıyı kesebilmek adına kitap veya karton ile outworldün gölge alanını ışıktan ve ısıdan koruyabilirsiniz. Bunlar sadece fikir tabi, sıcak ve gölge alan yarattığınız sürece nasıl yaptığınızın çok bir önemi yok. Yuva derin şekilde kuma gömülüyse sıcak bölgede durabilir ama ince bir kum tabakası varsa sıcak ve gölge alanın ortasına veya direkt gölge alana yuvayı konumlandırın. Yuvalarının aşırı sıcak olmaması gerekiyor çünkü. Ayrıca koyacağınız sıvı besinleri her zaman serin tarafa koyun yoksa çok hızlı buharlaşırlar, hatta bazen yapışkan bir hale gelerek karıncalarınızın yapışıp uzun kaybı yaşamasına kadar gidebilir bu durum. Canlı yemleri sıcak alana koyabilirsiniz.Ampülü tam olarak nereye konumlandırayım sizce?
Bence uyumadan önce kapayın, zaten ısı içinde bir süre kalır üstünde bide kapatırsanız, ısı içeride daha uzun kalır.Ben ampulü felan aldım cataglyphis setup'ı hazır. Bu ampul hep açık mı kalcak?
Sabah 10 da açılıp akşam 7 de kapanacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Zamanlayıcı prizlerden alırsanız durumu otomatikleştirirsiniz. Veya manuel olarak açıp kapatabilirsiniz.Ben ampulü felan aldım cataglyphis setup'ı hazır. Bu ampul hep açık mı kalcak?