Cataglyphis yaşam alanı

Deeploren

Yumurta
Üye
Dün saat 5-6 civarında bir Cataglyphis kraliçesi buldum. Bugün ise onun yaşam alanını hazırlıyorum ve bazı sorularım var.
Öncelikle, 40x28 cm boyutlarında ve 13 cm derinliğinde bir plastik kap içine sterilize ettiğim kumu yaklaşık 2-2,5 cm kalınlığında yerleştirdim. Isıyı ise bir ısıtıcı ped ile ayarlamayı düşünüyorum.
Sormak istediğim şu: Karıncalar buradan kaçabilir mi? Tırmanıp çıkmamaları için bir karınca bariyeri uygulamalı mıyım, yoksa üstü kapalı bir şekilde mi bakmalıyım?

Tavsiyelerinize açığım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Yigit291

Pupa
Üye
Catalar için iyi tırmanıcı değil diyolar ama yine de bariyer sürmek nolursa olsun iyi olur talk pudrası ve zeytinyağı kullanıyorum ben.
Benim şuan kullandığım benzettiğim tuğkan abinin son cata cam akvaryumu gibi bişe yaptım plastik kaptan yine de bariyer sürdüm

Deeploren

Yumurta
Üye
Catalar için iyi tırmanıcı değil diyolar ama yine de bariyer sürmek nolursa olsun iyi olur talk pudrası ve zeytinyağı kullanıyorum ben.
Benim şuan kullandığım benzettiğim tuğkan abinin son cata cam akvaryumu gibi bişe yaptım plastik kaptan yine de bariyer sürdüm
Pudra ve zeytinyağını karıştırıp mı sürüyoruz ve ne kadar sürede bir tekrar sürmemiz gerekiyor?

Yigit291

Pupa
Üye
Onu bayaa nadir yeniliyosunuz zaten tırmanamıyolar.
Doğrudur talk pudrası ve zeytinyağını biraz koyu kıvam gerekiyo sürünce akmicak gibi

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Isıtıcı ped ile ısıtmayı ben sağlıklı bulmuyorum. Eğer imkanınız varsa eski tip ampullerden alın ve onu kullanın. Güneşi taklit edebilmek için bu çok daha iyi bir yol. Kabın ölçüleri gayet iyi. Üstüne kapak kapatmak yerine zeytinyağı-pudra karışımı sürebilirsiniz.