öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Hali hazırda baktığım 3 kolonim mevcut 2 adet messor 1 de componutus var. Cataglyphis ler aşırı hoşuma giden bir tür birde bulunduğum yerde fazlasıyla mevcut işçi eklemeside yapabilirim. En önemli konu elverişli ortamı sağlamak sanırım.Selam,
Uçuşları genelde Haziran ayında, havanın iyice ısındığı günlerde oluyor. Özellikle öğle saatlerinde çıkıyorlar diye biliyorum.
Bakımı zor bir türdür, ilk başlayana kesinlikle önerilmez. Cataglyphis bakımı bayağı uğraştırıcı. Forumda daha önce gördüklerime göre bu tür semi-claustral, yani kraliçe ilk işçi çıkana kadar dışarıdan beslenmek zorunda. O yüzden tüpte kendi haline bırakmak pek işe yaramıyor. Protein ve şekerli su takviyesi gerekiyor.
Ayrıca tüpte nemin düşük, sıcaklığın ise yüksek olması gerekiyor gibi bazı zorunluluklar var. Bir de kraliçeye işçi eklemenin başarı ihtimalini artırdığını görmüştüm, yani çoğu durumda işçi eklemesi gerekiyor.
Onun yerine, hem deneyim kazanmak hem de hobiye alışmak açısından Messor, Tetramorium, Lasius gibi türlerle başlamak daha mantıklı olacaktır.
Önceden bununla alakalı yazılmış bakım rehberine buradan bakabilirsiniz:
https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/
Evet, öyle de diyebiliriz.En önemli konu elverişli ortamı sağlamak sanırım.
Bu rehber yerine @Frtozdmr 'in rehberini okumanızı tavsiye ederim. Bu pek iyi bir rehber değil atılan.Selam,
Uçuşları genelde Haziran ayında, havanın iyice ısındığı günlerde oluyor. Özellikle öğle saatlerinde çıkıyorlar diye biliyorum.
Bakımı zor bir türdür, ilk başlayana kesinlikle önerilmez. Cataglyphis bakımı bayağı uğraştırıcı. Forumda daha önce gördüklerime göre bu tür semi-claustral, yani kraliçe ilk işçi çıkana kadar dışarıdan beslenmek zorunda. O yüzden tüpte kendi haline bırakmak pek işe yaramıyor. Protein ve şekerli su takviyesi gerekiyor.
Ayrıca tüpte nemin düşük, sıcaklığın ise yüksek olması gerekiyor gibi bazı zorunluluklar var. Bir de kraliçeye işçi eklemenin başarı ihtimalini artırdığını görmüştüm, yani çoğu durumda işçi eklemesi gerekiyor.
Onun yerine, hem deneyim kazanmak hem de hobiye alışmak açısından Messor, Tetramorium, Lasius gibi türlerle başlamak daha mantıklı olacaktır.
Önceden bununla alakalı yazılmış bakım rehberine buradan bakabilirsiniz:
https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/
Teşekkürler 🙏 bu rehber daha detaylı ve anlaşılır seviyede.Bu rehber yerine @Frtozdmr 'in rehberini okumanızı tavsiye ederim. Bu pek iyi bir rehber değil atılan.