Cataglyphis Uçuşları Hk.

Black07

Yumurta
Üye
Merhaba arkadaşlar,

Antalya da yaşıyorum bu bölgede Cataglyphis uçuşları hangi tarih aralığında olur ve bakımları zor bir türmüdür.

ahmt

Larva
Üye
Selam,
Uçuşları genelde Haziran ayında, havanın iyice ısındığı günlerde oluyor. Özellikle öğle saatlerinde çıkıyorlar diye biliyorum.
Bakımı zor bir türdür, ilk başlayana kesinlikle önerilmez. Cataglyphis bakımı bayağı uğraştırıcı. Forumda daha önce gördüklerime göre bu tür semi-claustral, yani kraliçe ilk işçi çıkana kadar dışarıdan beslenmek zorunda. O yüzden tüpte kendi haline bırakmak pek işe yaramıyor. Protein ve şekerli su takviyesi gerekiyor.
Ayrıca tüpte nemin düşük, sıcaklığın ise yüksek olması gerekiyor gibi bazı zorunluluklar var. Bir de kraliçeye işçi eklemenin başarı ihtimalini artırdığını görmüştüm, yani çoğu durumda işçi eklemesi gerekiyor.
Onun yerine, hem deneyim kazanmak hem de hobiye alışmak açısından Messor, Tetramorium, Lasius gibi türlerle başlamak daha mantıklı olacaktır.

Önceden bununla alakalı yazılmış bakım rehberine buradan bakabilirsiniz:
https://karincaciftligim.com/threads/cataglyphis-turleri-bakim-rehberi.579/

Black07

Yumurta
Üye
Selam,
Uçuşları genelde Haziran ayında, havanın iyice ısındığı günlerde oluyor. Özellikle öğle saatlerinde çıkıyorlar diye biliyorum.
Bakımı zor bir türdür, ilk başlayana kesinlikle önerilmez. Cataglyphis bakımı bayağı uğraştırıcı. Forumda daha önce gördüklerime göre bu tür semi-claustral, yani kraliçe ilk işçi çıkana kadar dışarıdan beslenmek zorunda. O yüzden tüpte kendi haline bırakmak pek işe yaramıyor. Protein ve şekerli su takviyesi gerekiyor.
Ayrıca tüpte nemin düşük, sıcaklığın ise yüksek olması gerekiyor gibi bazı zorunluluklar var. Bir de kraliçeye işçi eklemenin başarı ihtimalini artırdığını görmüştüm, yani çoğu durumda işçi eklemesi gerekiyor.
Onun yerine, hem deneyim kazanmak hem de hobiye alışmak açısından Messor, Tetramorium, Lasius gibi türlerle başlamak daha mantıklı olacaktır.

öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Hali hazırda baktığım 3 kolonim mevcut 2 adet messor 1 de componutus var. Cataglyphis ler aşırı hoşuma giden bir tür birde bulunduğum yerde fazlasıyla mevcut işçi eklemeside yapabilirim. En önemli konu elverişli ortamı sağlamak sanırım.

ahmt

Larva
Üye
Rica ederim. Cataglyphis’ler dediğiniz gibi çok güzel bir tür. Yazın uçuşlar başladığında, çevremdeki kolonilerin popülasyonunun fazlalığından dolayı ben de almaya düşünüyorum. Sizin orada da popülasyon yüksekmiş, madem, siz de bir tane kraliçe bulup alabilirsiniz. Hem başarısız olsanız bile deneyim kazanmış olursunuz.
En önemli konu elverişli ortamı sağlamak sanırım.
Evet, öyle de diyebiliriz.

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Selam,

Bu rehber yerine @Frtozdmr 'in rehberini okumanızı tavsiye ederim. Bu pek iyi bir rehber değil atılan.