Cataglyphis sorunu

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Cataglyphis cuscor gruptan bir kraliçem var. Yaklaşık 3 hadftadır elimde ve hiç bir şekilde yumurtlamadı. Kraliçeyi bulduğum bölgeden toplayıp sterilize ettiğim bir toprak ile klasik cata kurulumdan yaptım. Bulunduğu konum sebebiyle lamba kullanamıyorum ama günün 6 saati doğrudan güneş vuruyor ve sıcaklık 32-33 dereceye çıkıyor. Catalar hakkında hiç bir bilgim yok neredeyse. Besin de kabul etmiyor. Ne yapmam lazım?

İlyas16

Media
Üye
Cataglyphis cuscor gruptan bir kraliçem var. Yaklaşık 3 hadftadır elimde ve hiç bir şekilde yumurtlamadı. Kraliçeyi bulduğum bölgeden toplayıp sterilize ettiğim bir toprak ile klasik cata kurulumdan yaptım. Bulunduğu konum sebebiyle lamba kullanamıyorum ama günün 6 saati doğrudan güneş vuruyor ve sıcaklık 32-33 dereceye çıkıyor. Catalar hakkında hiç bir bilgim yok neredeyse. Besin de kabul etmiyor. Ne yapmam lazım?
Aynı sorunlardan ben de muzdaribim. Sorunun sebebi büyük ihtimalle larva olmaması, larvalar olduğunda besin kabul etmeye başladıklarını düşünüyorum. Kraliçeyi bulalı 33 gün oldu. Şekerli su içmediği için işçi ekledim. Şu an işçi şekerli suyu içiyor, ardından trofallaksi ile kraliçeye aktarıyor. Bu şekilde en azından sıvı besin almasını sağladım. Ama ne yaparsam yapayım protein kabul ettiremiyorum. Dediğim gibi, bunun sebebinin de henüz larva olmaması olduğunu düşünüyorum. Sizin kraliçeyi bulalı kaç gün geçti?

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Aynı sorunlardan ben de muzdaribim. Sorunun sebebi büyük ihtimalle larva olmaması, larvalar olduğunda besin kabul etmeye başladıklarını düşünüyorum. Kraliçeyi bulalı 33 gün oldu. Şekerli su içmediği için işçi ekledim. Şu an işçi şekerli suyu içiyor, ardından trofallaksi ile kraliçeye aktarıyor. Bu şekilde en azından sıvı besin almasını sağladım. Ama ne yaparsam yapayım protein kabul ettiremiyorum. Dediğim gibi, bunun sebebinin de henüz larva olmaması olduğunu düşünüyorum. Sizin kraliçeyi bulalı kaç gün geçti?
3 hafta

CLYENSE

Majör
Yardımsever
Üye
Cataglyphis bicolor grup kraliçemi, bulduktan yaklaşık 3 gün sonra 1 düzine yumurtladı ve sonra hepsini yiyip geriye 1 adet larva bıraktı. Aralıklı zamanlarla 1 kere buffalo kurdu verdim ve kabul etmedi, un kurdu verdim yine kabul etmedi. Aranızda belki protein aramıyor diyenler olabilir, şu kadar söyleyeyim: Outworlde havalanması için taktığım pamuğu sökmüş ve kaçıp çekmecede dolanırken buldum. Aldım, geri koydum ve kısa süre sonra dubia verdim kesip ama onun da onlarca kez önünden geçti ve ilgilenmedi. Ayıptır söylemesi avel avel outworlde koşturuyor, arada tüpe gidiyor. Amacı ya da arayışı konusunda hiçbir şey anlamıyorum.
görsel_2026-07-19_191132570.pnggörsel_2026-07-19_191148267.png

atako

Majör
Üye
Aynı sorun bendede var. ben ampul kullanıyorum. outworl 40°c oluyor ama bir aydan fazla süredir yumurta yok. işçi eklemeyi denedim. eklediğim üç işçiyide öldürdü. ne canlı yem yiyor ne de şekerli su içiyor.

İlyas16

Media
Üye
Benimki de öyle, sadece outworldde takılıyor. Ne zaman baksam outworldde tırmanmaya çalışıyor, tüpe çok nadir gittiğini görüyorum. Ama üçümüzün ortak noktası, günlüklerinizden okuduğum kadarıyla halojen setup yapmamış olmamız gibi duruyor. Sorun bundan kaynaklı da olabilir aslında. En azından sizde larva var, bunu iyi değerlendirin derim.

Bu kurulumda bile aynı sorunları yaşamamız, olan ümitlerimi de mahvetti.