İyi gibi gözüküyor daha aşağı düşmez ise bir sıkıntı olmaz.Outworld sıcaklığı tüp içi 29 °C, avlanma alanı 36 °C. Sıkıntı çıkarır mı?
Hocam konuyla alakasız ama siz ne yaptınız Cataglyphisinzi yumurtladı mı?Bence ideal bir sıcaklık değerine ulaşmışsın.
Ben ne zamandır rahatsız etmiyorum en son baktığımda yumurtlamamıştı bu akşam tekrar bakarımHocam konuyla alakasız ama siz ne yaptınız Cataglyphisinzi yumurtladı mı?
Yeterlidir, bu değerlerde kalmanızı öneririm.Outworld sıcaklığı tüp içi 29 °C, avlanma alanı 36 °C. Sıkıntı çıkarır mı?
Bence bakmayın, kendi düşuncem bu tabikiBen ne zamandır rahatsız etmiyorum en son baktığımda yumurtlamamıştı bu akşam tekrar bakarım
Dursun o zaman bakmıyorum 😅 ama pek umudum yok. Havalar ısındığı için belki şimdi yumurtlarlar diye düşünüyorum sadece.Yeterlidir, bu değerlerde kalmanızı öneririm.
Bence bakmayın, kendi düşuncem bu tabiki
Normaldir, işçi eklemeyi denediniz mi ?Hocam birde benim kraliçe tüpün önünü kapatıyor dışarıda gezdiğini de görmüyorum normal mi
Normal bence hiç kurcalama, işçi eklemeye de çalışma bence böyle yapanlar çok yüksek ihtimalle yumurtluyor. Yem vs de verme dışarı çıkmıyorsaHocam birde benim kraliçe tüpün önünü kapatıyor dışarıda gezdiğini de görmüyorum normal mi
HayırNormaldir, işçi eklemeyi denediniz mi ?
TamamNormal bence hiç kurcalama, işçi eklemeye de çalışma bence böyle yapanlar çok yüksek ihtimalle yumurtluyor. Yem vs de verme dışarı çıkmıyorsa
İşçi ekleyin gerisi daha kolay devam edecektirHayır
Tamam
Siz beslemesini yapmaya devam edin, yesin veya yemesin. İsteğe bağlı olarak aynı türden 1-2 adet ufak işçi eklemesi yapabilirsiniz.Hocam birde benim kraliçe tüpün önünü kapatıyor dışarıda gezdiğini de görmüyorum normal mi
Gayet güzel, kumu biraz daha derinleştirip tüpü daha aşağılara gömebilirseniz biraz daha iyi olabilir. Size kalmış tabi, ellemeseniz de olur.Outworld sıcaklığı tüp içi 29 °C, avlanma alanı 36 °C. Sıkıntı çıkarır mı?
Larvalar oluşana kadar tüpü direkt kapat.Hocam birde benim kraliçe tüpün önünü kapatıyor dışarıda gezdiğini de görmüyorum normal mi
Biraz daha derine gömdüm işçi eklemesi yapmayacağım kendi doğasında gelişsin teşekkür ederimSiz beslemesini yapmaya devam edin, yesin veya yemesin. İsteğe bağlı olarak aynı türden 1-2 adet ufak işçi eklemesi yapabilirsiniz.
Gayet güzel, kumu biraz daha derinleştirip tüpü daha aşağılara gömebilirseniz biraz daha iyi olabilir. Size kalmış tabi, ellemeseniz de olur.
Öneri için teşekkürler ama kendi doğasında devam etmesi daha doğru olurİşçi ekleyin gerisi daha kolay devam edecektir
Hocam açlıktan ölürLarvalar oluşana kadar tüpü direkt kapat.
Besleme de yapma.
Cataglyphislerde o tarz bir bakım uygulanmıyor ne yazık ki. Doğada kraliçe işçilerini çıkartana kadar çoğu durumda avlanıyor veya çöpçülük yapıyor. Yani dar alana değil gezmeye ve beslenmeye ihtiyacı var. Besleme yapılmazsa çıkan işçiler çok daha dayanıksız olarak çıkıyor. Benim bu bilgilere ve kendi tecrübelerime dayanaraktan yazdığım yoruma ''beğenmedim'' emotu attığınıza göre sizin de geçerli bir sebebiniz veya tartışacağınız bir şey vardır herhalde. Sadece ben ''beğenmedim'' emotu attım diye sizin de atmamışsınızdır diye düşünüyorum?Larvalar oluşana kadar tüpü direkt kapat.
Besleme de yapma.
Rica ederim. 😊Biraz daha derine gömdüm işçi eklemesi yapmayacağım kendi doğasında gelişsin teşekkür ederim
Öneri için teşekkürler ama kendi doğasında devam etmesi daha doğru olur
Yanlış anlaşılmışım. Yumurtalar larvaya dönene kadar besleme yapılmasına gerek olmadığını söylemeye çalışmıştım.Cataglyphislerde o tarz bir bakım uygulanmıyor ne yazık ki. Doğada kraliçe işçilerini çıkartana kadar çoğu durumda avlanıyor veya çöpçülük yapıyor. Yani dar alana değil gezmeye ve beslenmeye ihtiyacı var. Besleme yapılmazsa çıkan işçiler çok daha dayanıksız olarak çıkıyor. Benim bu bilgilere ve kendi tecrübelerime dayanaraktan yazdığım yoruma ''beğenmedim'' emotu attığınıza göre sizin de geçerli bir sebebiniz veya tartışacağınız bir şey vardır herhalde. Sadece ben ''beğenmedim'' emotu attım diye sizin de atmamışsınızdır diye düşünüyorum?
Rica ederim. 😊
Besleme yapmak her zaman yarar sağlar. Konu cataglyphis gibi bir cins olunca ne kadar çok besleme yapılırsa o kadar iyi şeklinde bir yorum da yapabiliriz. Ki besleme yapın denmesinin çok farklı sebepleri var. Kraliçenin besin deposunun yetersiz olması ihtimalini veya doğada zaten avlandıkları kısmını bir kenara bırakalım. Kraliçenin zaten yuvasını kurmuş, yumurtlamış ve besin ararken bizim onu bulup aldığımızı düşünelim, bu kraliçe var olan besin deposunu veya sonradan aldığı besini zaten kaybetmiş bir durumda oluyor böyle bir senaryoda, bu sebeple ne olursa olsun besleme yapmak her zaman en sağlıklısıdır. Yoksa hiç besleme yapılmaması durumunda da yumurta alıp işçiler çıkabiliyor ama sağlıklı bir bakım olmuyor tabi ki. Veya kraliçem neden yumurtlamıyor? sorusunun sorulma sebebi de genelde kraliçenin besininin yetersiz olmasından kaynaklı. Tüpün neden kapalı kalmaması gerektiğini yukarıda zaten belirttim. ''Beğenmedim'' emotu atmanız için hala bir sebep yok aslında. Çünkü o emote sizin fikrinize göre atılan bir emottan çok, yanlış bilgi verenlere atılan bir şey.Yanlış anlaşılmışım. Yumurtalar larvaya dönene kadar besleme yapılmasına gerek olmadığını söylemeye çalışmıştım.
Ve bu süreçte tüp tamamen kapalı kalmalı bence.
Bende yanlış bir şey söylememiş oluyorum sizin de attığınız emote yanlıştı, uzatmaya gerek yok.Besleme yapmak her zaman yarar sağlar. Konu cataglyphis gibi bir cins olunca ne kadar çok besleme yapılırsa o kadar iyi şeklinde bir yorum da yapabiliriz. Ki besleme yapın denmesinin çok farklı sebepleri var. Kraliçenin besin deposunun yetersiz olması ihtimalini veya doğada zaten avlandıkları kısmını bir kenara bırakalım. Kraliçenin zaten yuvasını kurmuş, yumurtlamış ve besin ararken bizim onu bulup aldığımızı düşünelim, bu kraliçe var olan besin deposunu veya sonradan aldığı besini zaten kaybetmiş bir durumda oluyor böyle bir senaryoda, bu sebeple ne olursa olsun besleme yapmak her zaman en sağlıklısıdır. Yoksa hiç besleme yapılmaması durumunda da yumurta alıp işçiler çıkabiliyor ama sağlıklı bir bakım olmuyor tabi ki. Veya kraliçem neden yumurtlamıyor? sorusunun sorulma sebebi de genelde kraliçenin besininin yetersiz olmasından kaynaklı. Tüpün neden kapalı kalmaması gerektiğini yukarıda zaten belirttim. ''Beğenmedim'' emotu atmanız için hala bir sebep yok aslında. Çünkü o emote sizin fikrinize göre atılan bir emottan çok, yanlış bilgi verenlere atılan bir şey.
Tüp içi sıcaklık biraz fazla gibi. Nem oranını arttırır ve catalar o kadar nem sevmiyor.Outworld sıcaklığı tüp içi 29 °C, avlanma alanı 36 °C. Sıkıntı çıkarır mı?