Cataglyphis outworld nasıl olmuş?

Kuzeyli

Larva
Üye
Herkese merhaba,

Bugün Cata için outworld'u hazırlamış bulunuyorum. Sizce nasıl geliştirebilirim ve eklediğim kum aşırı mı ince olmuş? Ayrıca cama tırmanıp kaçma ihtimali var mıdır? 3B yazıcı ile kapak basacağım.

Akvaryum boyutları: 25 cm boy, 20 cm en, 17.5 cm yükseklik.

Tüplerden biri kuru (boş), birisi ise standart hazırladığımız ıslak pamuklu test tüpü.

Nasıl geliştirebilirim? Besleme ve bal/şekerli su takviyesini ne kadar sürede bir yapmalıyım? Genel olarak tavsiyeleriniz nelerdir?
Herkese iyi günler.

Ekli dosyalar

• IMG_9028.jpeg
    IMG_9028.jpeg
    28.7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9027.jpeg
    IMG_9027.jpeg
    91.4 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9026.jpeg
    IMG_9026.jpeg
    97.7 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_9024.jpeg
    IMG_9024.jpeg
    112.9 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_9023.jpeg
    IMG_9023.jpeg
    106.4 KB · Görüntüleme: 32
  • IMG_9022.jpeg
    IMG_9022.jpeg
    123.8 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG_9021.jpeg
    IMG_9021.jpeg
    128.4 KB · Görüntüleme: 26
  • IMG_9020.jpeg
    IMG_9020.jpeg
    38 KB · Görüntüleme: 32

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Güzel olmuş, ortaya büyük bir taş koyar ve etrafına da ufak taşlar katarsanız hem daha güzel gözükür hem de cataglyphisleriniz sıcaktan daha rahat faydalanır. Ampul kurulumu yapıp outworld sıcaklığını 35-40 arası bir derecede tutmak maksimum aktiflik ve verim sağlar. Haftanın 1-2 günü protein, kalan tüm günlerde şekerli veya ballı su takviyesi yapabilirsiniz. Şeker verme sıklığı tamamen size kalmış. Şekerli su yaparken çözeltideki şeker miktarının fazla olmamasına dikkat edin. Su sıcakta hızlıca buharlaşır ve geriye jölemsi bir sıvı kalır. Karıncanız bu sıvıya yapışırsa ölebilir veya uzuv kaybı yaşayabilir. Kum gayet güzel, pek de iyi tırmanamazlar sadece kenarlardan tırmanma ihtimali var, yine de kapak takmanız veya bariyer sürmeniz önemli. Başka da bir şey göremiyorum, herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. 😊

Kuzeyli

Larva
Üye
Güzel olmuş, ortaya büyük bir taş koyar ve etrafına da ufak taşlar katarsanız hem daha güzel gözükür hem de cataglyphisleriniz sıcaktan daha rahat faydalanır. Ampul kurulumu yapıp outworld sıcaklığını 35-40 arası bir derecede tutmak maksimum aktiflik ve verim sağlar. Haftanın 1-2 günü protein, kalan tüm günlerde şekerli veya ballı su takviyesi yapabilirsiniz. Şeker verme sıklığı tamamen size kalmış. Şekerli su yaparken çözeltideki şeker miktarının fazla olmamasına dikkat edin. Su sıcakta hızlıca buharlaşır ve geriye jölemsi bir sıvı kalır. Karıncanız bu sıvıya yapışırsa ölebilir veya uzuv kaybı yaşayabilir. Kum gayet güzel, pek de iyi tırmanamazlar sadece kenarlardan tırmanma ihtimali var, yine de kapak takmanız veya bariyer sürmeniz önemli. Başka da bir şey göremiyorum, herhangi bir sorunuz olursa sorabilirsiniz. 😊
önclikke cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugün sağda solda uçuşan minik kelebek tarzı böceklerden bir tane sakatlayıp içine atacağım kendisi halleder diye düşünüyorum. Bir de ampül kurulmunu nasıl yapmalıyım hangi ürünü almalıyım?

egzotikçiftik

Intercaste
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
önclikke cevabınız için çok teşekkür ederim. Bugün sağda solda uçuşan minik kelebek tarzı böceklerden bir tane sakatlayıp içine atacağım kendisi halleder diye düşünüyorum. Bir de ampül kurulmunu nasıl yapmalıyım hangi ürünü almalıyım?
Uçarsa yakalaması biraz zor olur. Tavsiyem öldürüp vermeniz, eğer yemediğini düşünürseniz kanatlarını koparıp biraz da sakat bırakıp verebilirsiniz ama pek de gerek kalmaz genelde. Ayrıca bulduğunuz güve veya kelebeği vermeden önce bir poşete koyun, dondurucuya atın ve dondur çöz yaparak verin. Parazit, hastalık veya ilaçtan bu şekilde çoğunlukla arınır. Ampul olarak eski tip ampullerden veya halojen ampul alıp bir duya bağlayarak ampul kurulumu yapabilirsiniz. Rica ederim. 😊

Yunusemree

Pupa
Üye
İrili ufaklı çakıllar taşlar olmalı bence çünkü yuva ağzını kendilerine göre ayarlıyorlar o taşlarla onun dışında başarılı bir out world olmuş ve kaçamaz merak etmeyin

Kuzeyli

Larva
Üye
İrili ufaklı çakıllar taşlar olmalı bence çünkü yuva ağzını kendilerine göre ayarlıyorlar o taşlarla onun dışında başarılı bir out world olmuş ve kaçamaz merak etmeyin
Teşekkür ederim mesajınız ve beğenmeniz beni sevindirdi, minik taşlar toplayıp sterilize ettikten sonra yuvaya ekleyeceğim.