Cataglyphis nodus kraliçesi

scorpion03

Larva
Üye
Cataglyphis nodus kraliçesi buldum ve 3. tür olarak ona bakma kararı vermiştim fakat Cataglyphis nodus kraliçeleri yumurta döneminde avlanıyorlar ve ben bunu öğrendikten sonra doğaya saldım yumurtası olabilir diye hala sağda solda görüyorum kraliçeleri. Sizce almalı mıyım tekrardan ?

Moderatör tarafında düzenlendi:

yücehayvanat

Larva
Üye
Eğer doğru bir şekilde yuva kurulumu yapabilirsen alabilirsin. Karınca Sanatı ve Karınca Çiftliğim kanallarında Cataglyphis türünden karıncalarla alakalı videolar var.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Bakamayacağınızı düşünüyorsanız almayın, doğru olanı yapmışsınız. 😊

scorpion03

Larva
Üye
Bakamayacağınızı düşünüyorsanız almayın, doğru olanı yapmışsınız. 😊
Eğer doğru bir şekilde yuva kurulumu yapabilirsen alabilirsin. Karınca Sanatı ve Karınca Çiftliğim kanallarında Cataglyphis türünden karıncalarla alakalı videolar var.
Bakımının zor olduğunu biliyorum tuğkan abiden ve birkaç farklı kaynaktan bilgi edindim bakımı konusunda ben yumurtası falan vardır diyerek saldım.

Tekrar almalı mıyım sizce

Black07

Pupa
Üye
Bakımının zor olduğunu biliyorum tuğkan abiden ve birkaç farklı kaynaktan bilgi edindim bakımı konusunda ben yumurtası falan vardır diyerek saldım.

Hocam uçuşları yeni başladı zaten, bu kadar erken sürede yumurtlama ihtimalleri düşüktür bence bilgi arkadaşlar aydınlatabilir. Bence bakabileceğini düşünüyorsan alabilirsin. Bakımı sanıldığı kadar zor bir cins değil sadece ilk başta biraz uğraş istiyor, ondan sonra standart besleme aşaması.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye

Eğer tecrübe etmek istiyorsanız alıp bakmayı deneyebilirsiniz. Yakın zamanda kurulumunun ve bakımının nasıl yapılması gerektiğini benzer bir konuda paylaştım, aşağıya ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊

scorpion03

Larva
Üye
Eğer tecrübe etmek istiyorsanız alıp bakmayı deneyebilirsiniz. Yakın zamanda kurulumunun ve bakımının nasıl yapılması gerektiğini benzer bir konuda paylaştım, aşağıya ekliyorum inceleyebilirsiniz. 😊
Şuan uçuş var iki farklı türde çata.noduslar şuan uçuş yapıyor bilmediğim bir tür daha var ondan da aldım iki kraliçe.

scorpion03

Larva
Üye
Aldım ilk fotoğraftaki kraliçeden 4 adet aldım.
c.nodus kraliçesin den şimdilik birtane aldım.
IMG_20250609_121543_1.jpgIMG_20250609_121518.jpgIMG_20250607_141017.jpg

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
İlk fotoğraf lasius sp ve cataglyphise de nodus diyemeyiz hocam. Cataglyphise benzeyen bir kaç tür daha var Türkiye'de. Bicolor tür grubundan diyebiliriz.

scorpion03

Larva
Üye
Abdomeni ve kafası Nodus gibi değil. İlerleyen zamanlarda görecez.
Cataglyphis türü ama demi ?

Abdomeni ve kafası Nodus gibi değil. İlerleyen zamanlarda görecez.
Çevremde baya baya işçi popülasyonu var işçi eklemek gibi birşeyde direkt kendi uçuş yaptığı yuvadan bile minör işçi alabilirim.

Kraliçeyi beslemeli miyim ? yumurtladığında noduslar da beslenmesi gerektiğini biliyorum.
buda aynımı?

Son düzenleme: