Cataglyphis nodus işçilerim öldü

efeefe6372627228

Yumurta
Üye
Merhaba, benim 25 işçili bir Nodus kolonim var. Bundan haftalar önce bir ölü vermiştim, küçük bir işçiydi. Şimdi de uyanınca 2 küçük işçinin öldüğünü gördüm. Besleme biçimim, 2 günde bir büyük un kurdu vermek ve şekerli suyunu da aynı şekilde vermek. Bu durum normal mi?

Mert10

Pupa
Üye
Pek bir bilgim yok fakat eğer un kurduyla şekerli suyu aynı gün veriyorsanız sıkıntı çıkardığını okumuştum.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Merhaba, benim 25 işçili bir Nodus kolonim var. Bundan haftalar önce bir ölü vermiştim, küçük bir işçiydi. Şimdi de uyanınca 2 küçük işçinin öldüğünü gördüm. Besleme biçimim, 2 günde bir büyük un kurdu vermek ve şekerli suyunu da aynı şekilde vermek. Bu durum normal mi?
Muhtemelen nanitik işçilerinizin ömrü dolmuştur, ölümler devam etmedikçe dert etmeye gerek yok. Bu arada 2 günde bir protein vermek yerine 5 günde bir protein şeklinde verebilirsiniz çünkü sağlıklı bir koloninin sırrı az protein çok karbonhidrattır. Cataların daha çok proteine ihtiyacı olduğunu duymuştum bu yüzden 4-5 günde bir vermeniz ideal ama 2 gün çok abartı olmuş.

_Antlantis_

Larva
Üye
Kendi cata kolonimi meyve suyu 2 gün sonra protein 2 gün sonra meyve suyu şeklinde besliyorum.