Cataglyphis nodus beslemek istiyorum.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba Cataglyphis nodus türü beslemek istiyorum ancak karadağda yaşıyorum bulunduğum bölgede çok fazla var ama henüz kraliçeye denk gelmedim. satış yapan bir yerde yok bu sebepten türkiyeden kardeşim gelecek Eylül ayında gelirken satın alıp tüp ile getirmesini istemeyi düşünüyorum sizce sağlıklı olur mu? yoksa burada araştırmaya devam etsem bu zamanda bir uçuşu denk gelebilir miyim?

Moderatör tarafında düzenlendi:

emre9293

Majör
Üye
Arkadaşlar merhaba Cataglyphis nodus türü beslemek istiyorum ancak karadağda yaşıyorum bulunduğum bölgede çok fazla var ama henüz kraliçeye denk gelmedim. satış yapan bir yerde yok bu sebepten türkiyeden kardeşim gelecek Eylül ayında gelirken satın alıp tüp ile getirmesini istemeyi düşünüyorum sizce sağlıklı olur mu? yoksa burada araştırmaya devam etsem bu zamanda bir uçuşu denk gelebilir miyim?
Sağlıklı gelip gelmemesi alınan yerin güvenilirliğine bağlı fakat bence en keyifli kısmı o kraliçeyi aramak/bulmak.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Bu dönem tam bulma dönemi, ararsan mutlaka bulursun. Ayrıca biraz zor bir tür, nazlı ve stres olmaya müsait

Eyupcan

Yumurta
Üye
Bu dönem tam bulma dönemi, ararsan mutlaka bulursun. Ayrıca biraz zor bir tür, nazlı ve stres olmaya müsait
yuva yakınlarında bulmam daha olası galiba biraz araştırdım ama çok fazla bilgi bulamadım. Evet çok nazik bir tür ama dikkatli bir şekilde deneyimlemek istiyorum

Kuzeyli

Nanitik
Üye
yuva yakınlarında bulmam daha olası galiba biraz araştırdım ama çok fazla bilgi bulamadım. Evet çok nazik bir tür ama dikkatli bir şekilde deneyimlemek istiyorum
Yuva kenarında bulursanız eğer çiftleşmemiş olabilir. Yuva tespit ettiyseniz onun etrafındaki 40-80m çapındaki alanda bulabilirsiniz. Bir de ben bu türde tüm kraliçelerimi yağmur yağmadan öğlen sıcağında ya da 18 gibi falan buldum. Mutlaka tüple gezin. Denk gelirsiniz.

emre9293

Majör
Üye
Bölgede genel olarak cataglyphis olsun ama yuva girişi veya çok yakınında bulunanlar çiftleşmemiş olur.
Yuva girişine bakarsan o an uçuş var mı öğrenebilirsin.
Evet çok haklısın ama bu dönemde bulabilir miyim bilmiyorum hocam.
Birkaç hafta önce buldum ben bulabilirsin bu dönemlerde.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Yuva kenarında bulursanız eğer çiftleşmemiş olabilir. Yuva tespit ettiyseniz onun etrafındaki 40-80m çapındaki alanda bulabilirsiniz. Bir de ben bu türde tüm kraliçelerimi yağmur yağmadan öğlen sıcağında ya da 18 gibi falan buldum. Mutlaka tüple gezin. Denk gelirsiniz.
Çok teşekkür ederim direkt bahçemde 10 a yakın kolonim var mutlaka bulurum ozaman

Bölgede genel olarak cataglyphis olsun ama yuva girişi veya çok yakınında bulunanlar çiftleşmemiş olur.
Yuva girişine bakarsan o an uçuş var mı öğrenebilirsin.

Birkaç hafta önce buldum ben bulabilirsin bu dönemlerde.
Teşekkür ederim hocam

salazar

Larva
Üye
Bulamazsanız alın hocam. Beslemesi yumurtaların ergin hale gelmesi çok daha zevkli aramaktan.

Eyupcan

Yumurta
Üye
Dostum bu tür biraz zor ve şans gerektiriyor. Şimdi alırsın ve yumurtlamaz falan hobiden soğursun. O yüzden kendin bulanı tavsiye ederim.
evet hocam haklısın elimde camponotus kraliçem var 1 ay olacak yakında bulalı, yakında ilk işçileri çıkacak birde messor kraliçem var daha dün buldum onuda. cataglyphis kolonileride var çevremde çok fazla muhtemelen bulacağımı düşünüyorum