Cataglyphis mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Fotoğraf çekmek için kısa süreliğine yuvadan tüpe aldım ve fotoğafladım, ardından yuvaya geri koyup gözlemledim ama işçiler kraliçeye saldırgan davrandılar baya bacaklarını ağzını falan ısırıyorlardı. Yuva yumurtaların olduğu kısım değildi ve işçiler arasında dolaşıyordu bu arkadaş, acaba kendisi sonradan sızma olabilir mi? Eğer öyleyse geri bırakmayacağım ama değilse koloninin yerini belirledim geri bırakacağım.
20250420_140609.jpg20250420_140550.jpg

Omewfaruk55

Majör
Yardımsever
Üye
Evet cata ama sonradan gelip gelmediğini anlayamayız maalesef. Eğer yuva da duruyorsa ve yaşıyorsa geri bırakmanız daha iyi olabilir.

Çözüm

ali8181

Media
Üye
Fotoğraf çekmek için kısa süreliğine yuvadan tüpe aldım ve fotoğafladım, ardından yuvaya geri koyup gözlemledim ama işçiler kraliçeye saldırgan davrandılar baya bacaklarını ağzını falan ısırıyorlardı. Yuva yumurtaların olduğu kısım değildi ve işçiler arasında dolaşıyordu bu arkadaş, acaba kendisi sonradan sızma olabilir mi? Eğer öyleyse geri bırakmayacağım ama değilse koloninin yerini belirledim geri bırakacağım.
Ekli dosyayı görüntüle 48951Ekli dosyayı görüntüle 48953
Catalar hareketli ve saldırgan bir cinsdir sen yuvalarından ayırınca stres olup kraliçeye saldırmış olabilirler en yakın zamanda yuvaya salman iyi olur.

Ayrıca catalar yuvalarına yabancı karınca sokmaz merak etme.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Kraliçeye saldırıyorlarsa bu koloninin ana kraliçesi olmadığını gösterir. Saldırı devamlı ve durmaksızın oluyorsa koloniye geri bırakmayın. İşçiler kraliçeye streste bile olsalar kolay kolay saldırıda bulunmaz, kraliçenin feromonu bu saldırıyı baskılar ve işçiler tarafından tanınmasını sağlar. Başka bir kraliçe koloniye girmişse taşıdığı farklı feromonlar sebebiyle saldırıya uğrar. Bir nevi karınca feromonu demek, karıncaların kolonisel kimliği demektir.

ali8181

Media
Üye
Kraliçeye saldırıyorlarsa bu koloninin ana kraliçesi olmadığını gösterir. Saldırı devamlı ve durmaksızın oluyorsa koloniye geri bırakmayın. İşçiler kraliçeye streste bile olsalar kolay kolay saldırıda bulunmaz, kraliçenin feromonu bu saldırıyı baskılar ve işçiler tarafından tanınmasını sağlar. Başka bir kraliçe koloniye girmişse taşıdığı farklı feromonlar sebebiyle saldırıya uğrar. Bir nevi karınca feromonu demek, karıncaların kolonisel kimliği demektir.
Bunu deniyebilirsin, evinde messor formica gibi kolay stres olan cinsler varsa tüpü salla stres olsunlar birbirlerini ısırmaya başlarlar.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Koloniye ait bir kraliçe yaşlı veya hasta değilse kraliçeye kolay kolay saldırmazlar, hadi saygılar. 👋

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...