Cataglyphis cinsinin genel olarak tırmanma yeteneği zayıftır ve tırmanan bir tür değildir fakat outworld duvarının materyaline göre tırmanma şansları da var önlem olarak bariyer kullanmanız önerilirHocam başlıktada yazdığı gibi.
Hocam canavar gibi tırmanırlar güzel bir bariyer koyun.Hocam başlıktada yazdığı gibi.
Bariyerlerin fiyatı pahalı bildiğime göre. Plastik düz yüzey çok sanmıyorum tırmanabileceğini bicolar olan bi kraliçem tırmanamıyor.Cataglyphis cinsinin genel olarak tırmanma yeteneği zayıftır fakat outworld duvarının materyaline göre tırmanma şansları da olabilir önlem olarak bariyer kullanmanız önerilir
Ne kadar hocam fiyatı bide ne diye geçiyor internetteHocam canavar gibi tırmanırlar güzel bir bariyer koyun.
Bebek pudrası ve zeytinyağı.Bariyerlerin fiyatı pahalı bildiğime göre. Plastik düz yüzey çok sanmıyorum tırmanabileceğini bicolar olan bi kraliçem tırmanamıyor.
Cataglyphis tırmanan bir tür değil böyle düşünmenizin sebebi nedir?Hocam canavar gibi tırmanırlar güzel bir bariyer koyun.
Çıkıntılu yüzeyde tırmandıklarını biliyorum ama düz yüzeyi bende ilk defa duydum.Cataglyphis tırmanan bir tür değil böyle düşünmenizin sebebi nedir?
Hocam çöl karıncası oldukları için hafif pürüzlü her yüzeyde rahatça tırmanırlar ama cam plastik gibi yüzeylere biraz zorlanıyorlar canavar gibi biraz abartı oldu evet.Cataglyphis tırmanan bir tür değil böyle düşünmenizin sebebi nedir?
Çölde nereye tırmanacak bu hayvancık 😄Hocam çöl karıncası oldukları için hafif pürüzlü her yüzeyde rahatça tırmanırlar ama cam plastik gibi yüzeylere biraz zorlanıyorlar canavar gibi biraz abartı oldu evet.
Hocam neyle kestin bunu 😁Benim kendi deneyimim, evet bazı durumlarda tırmanırlar. Hatya bu yüzden bir kraliçem kaçmıştı. Bariyerini yoksa veya yapamıyorsanız, koyduğum fotoğraftaki gibi bir çözüm bulabilirsinizEkli dosyayı görüntüle 60809
Herhangi bir bıçak işini görür.Hocam neyle kestin bunu 😁
Hocamın dediği gibi ama gözlemlerime dayalı şöyle bir ekleme yapayım, kraliçelerin vücudu daha büyük olduğu için haliyle kaldırması gereken kütle daha fazla o yüzden bendeki kraliçe köşe hariç cam yüzeye tırmanamıyor ancak, işçiler daha hafif küçük olduklarından dolayı cama özelliklede cam kirlilik vs sebebiyle pütürlendiyse çok rahat tırmanıyorlar bugün yaşadım.Tırmanma yetenekleri zayıftır, evrimsel olarak bacakları uzun ve gövdesi yerden uzak olacak şekilde gelişmiştir, bu sayede sıcaktan daha az etkilenirler ve çölde daha uzun süre hayatta kalabilirler. Ama bu bariyer kullanmayacağınız anlamına gelmiyor tabi.
Bu arada işçilerin tırmanma özelliği de aman aman değil ama kraliçeye göre daha iyi bicolar kolonide ki işçilerim neredeyse hiç tırmanamıyor buda bilgi olsun 😁Hocamın dediği gibi ama gözlemlerime dayalı şöyle bir ekleme yapayım, kraliçelerin vücudu daha büyük olduğu için haliyle kaldırması gereken kütle daha fazla o yüzden bendeki kraliçe köşe hariç cam yüzeye tırmanamıyor ancak, işçiler daha hafif küçük olduklarından dolayı cama özelliklede cam kirlilik vs sebebiyle pütürlendiyse çok rahat tırmanıyorlar bugün yaşadım.
Ayrıca ağzında taşıdıkları yüklerle duvarlara tırmandıklarını falan da gördüm işçilerin. Yani tırmanma yetenekleri sıfır değil ve önlem alınması gerekiyor özellikle işçiler için. Tabi bu dediklerim bicolor ya da nodus grubu için söylüyorum diğerlerine dair bir gözlemim yok.