Cataglyphis Livida tırmanır mı?

brahimi44

Larva
Üye
Hocam başlıkta da yazdığı gibi Cataglyphis Livida tırmanır mı? Yani iyi bir tırmanıcı mıdır yoksa iyi tırmanamaz mı?

Moderatör tarafında düzenlendi:

brahimi44

Larva
Üye
Cataglyphis cinsinin genel olarak tırmanma yeteneği zayıftır fakat outworld duvarının materyaline göre tırmanma şansları da olabilir önlem olarak bariyer kullanmanız önerilir
Bariyerlerin fiyatı pahalı bildiğime göre. Plastik düz yüzey çok sanmıyorum tırmanabileceğini bicolar olan bi kraliçem tırmanamıyor.

Hocam canavar gibi tırmanırlar güzel bir bariyer koyun.
Ne kadar hocam fiyatı bide ne diye geçiyor internette

BahadirSarp

Asker
Yardımsever
Üye
Cataglyphis tırmanan bir tür değil böyle düşünmenizin sebebi nedir?
Hocam çöl karıncası oldukları için hafif pürüzlü her yüzeyde rahatça tırmanırlar ama cam plastik gibi yüzeylere biraz zorlanıyorlar canavar gibi biraz abartı oldu evet.

ysa

Minör
Üye
Benim kendi deneyimim, evet bazı durumlarda tırmanırlar. Hatta bu yüzden bir kraliçem kaçmıştı. Bariyeriniz yoksa veya yapamıyorsanız, koyduğum fotoğraftaki gibi bir çözüm bulabilirsiniz :D1000042500.jpg

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Tırmanma yetenekleri zayıftır, evrimsel olarak bacakları uzun ve gövdesi yerden uzak olacak şekilde gelişmiştir, bu sayede sıcaktan daha az etkilenirler ve çölde daha uzun süre hayatta kalabilirler. Ama bu bariyer kullanmayacağınız anlamına gelmiyor tabi.

Kuzeyli

Nanitik
Üye
Tırmanma yetenekleri zayıftır, evrimsel olarak bacakları uzun ve gövdesi yerden uzak olacak şekilde gelişmiştir, bu sayede sıcaktan daha az etkilenirler ve çölde daha uzun süre hayatta kalabilirler. Ama bu bariyer kullanmayacağınız anlamına gelmiyor tabi.
Hocamın dediği gibi ama gözlemlerime dayalı şöyle bir ekleme yapayım, kraliçelerin vücudu daha büyük olduğu için haliyle kaldırması gereken kütle daha fazla o yüzden bendeki kraliçe köşe hariç cam yüzeye tırmanamıyor ancak, işçiler daha hafif küçük olduklarından dolayı cama özelliklede cam kirlilik vs sebebiyle pütürlendiyse çok rahat tırmanıyorlar bugün yaşadım.

Ayrıca ağzında taşıdıkları yüklerle duvarlara tırmandıklarını falan da gördüm işçilerin. Yani tırmanma yetenekleri sıfır değil ve önlem alınması gerekiyor özellikle işçiler için. Tabi bu dediklerim bicolor ya da nodus grubu için söylüyorum diğerlerine dair bir gözlemim yok.

brahimi44

Larva
Üye
Hocamın dediği gibi ama gözlemlerime dayalı şöyle bir ekleme yapayım, kraliçelerin vücudu daha büyük olduğu için haliyle kaldırması gereken kütle daha fazla o yüzden bendeki kraliçe köşe hariç cam yüzeye tırmanamıyor ancak, işçiler daha hafif küçük olduklarından dolayı cama özelliklede cam kirlilik vs sebebiyle pütürlendiyse çok rahat tırmanıyorlar bugün yaşadım.

Ayrıca ağzında taşıdıkları yüklerle duvarlara tırmandıklarını falan da gördüm işçilerin. Yani tırmanma yetenekleri sıfır değil ve önlem alınması gerekiyor özellikle işçiler için. Tabi bu dediklerim bicolor ya da nodus grubu için söylüyorum diğerlerine dair bir gözlemim yok.
Bu arada işçilerin tırmanma özelliği de aman aman değil ama kraliçeye göre daha iyi bicolar kolonide ki işçilerim neredeyse hiç tırmanamıyor buda bilgi olsun 😁