Sanırım 2 tane var Livida kraliçeniz. (Konulara göre yanlış hatırlıyor olabilirim.) Bir tanesine 5-10 arası işçi eklemeniz iyi olacaktır.Umarım lividadır rengi baya benziyor ama çok küçük çok umutlu değilim
Ekli dosyayı görüntüle 39846Ekli dosyayı görüntüle 39847Ekli dosyayı görüntüle 39848
Sonunda ya maden buldum hocam baya uzaklara bisiklet sürdüm ne karıncalar gördüm bi ara konu açarım fotoğraflarını çektim bi major işçi serçe parmağımın bir boğumu kadar fenasal karıncalardıEvet, sonunda bulmuşsunuz.
1 tane var hocam bu karıncadan emin olmadığım için 1 tane aldım yazık olmasın diye yarın gider toplarım saolunSanırım 2 tane var Livida kraliçeniz. (Konulara göre yanlış hatırlıyor olabilirim.) Bir tanesine 5-10 arası işçi eklemeniz iyi olacaktır.
Hocam bu karıncayı kraliçenin yanıa koydum kraliçe bunu kovuyor kovalıyor işçide kaçıyor uzak duruyorlar şekerli su verdim belki kraliçeye verir falan bağ kurarlsr 2side içti ama hala aynı bu bulduğum işçiylemi alakalı başka bitane koysamda aynısı olurmu acabaEvet, sonunda bulmuşsunuz.
Ben 2 gün önce işci eklemesi yaptım livida kraliçeme. Gayet iyi anlaştılar hiç zorluk çıkarmadılar süanlıkta durumları iyi. Beklemekte fayda var.Hocam bu karıncayı kraliçenin yanıa koydum kraliçe bunu kovuyor kovalıyor işçide kaçıyor uzak duruyorlar şekerli su verdim belki kraliçeye verir falan bağ kurarlsr 2side içti ama hala aynı bu bulduğum işçiylemi alakalı başka bitane koysamda aynısı olurmu acaba
Ayrı tutun derken aynı tüpe koyim ama karışmıyımmiSabaha kadar ayrı tutun sonra ekleyin. Birbirlerine alışacağını düşünüyorum.
Aynı tüpte bekletiyorum ozamanBen 2 gün önce işci eklemesi yaptım livida kraliçeme. Gayet iyi anlaştılar hiç zorluk çıkarmadılar süanlıkta durumları iyi. Beklemekte fayda var.
Yok işçi eski kolonisinden kopsun diye ayrı bir yerde muhafaza etmeniz gerekiyor.Aynı tüpte bekletiyorum ozaman
Ayrı tüplerde beklet şimdilik. Ekleyeceğin zaman işçiyi buz dolabında beklet bi yarım saat kadar ki işçi sakinleşsin.Hocam bu karıncayı kraliçenin yanıa koydum kraliçe bunu kovuyor kovalıyor işçide kaçıyor uzak duruyorlar şekerli su verdim belki kraliçeye verir falan bağ kurarlsr 2side içti ama hala aynı bu bulduğum işçiylemi alakalı başka bitane koysamda aynısı olurmu acaba
Bence gereksiz bir müdahale. Açık alanda işçi istediği zaman kraliçenin yanına gidebilir bir vaziyette kalması daha iyi. Buzdolabına hiç bulaşmasın bence..Ayrı tüplerde beklet şimdilik. Ekleyeceğin zaman işçiyi buz dolabında beklet bi yarım saat kadar ki işçi sakinleşsin.
Tecrübeli insanların önerileri. Tabii olmasa da olur.Bence gereksiz bir müdahale. Açık alanda işçi istediği zaman kraliçenin yanına gidebilir bir vaziyette kalması daha iyi. Buzdolabına hiç bulaşmasın bence..
Bir tek bende yok bu livida 😒Ben 2 gün önce işci eklemesi yaptım livida kraliçeme. Gayet iyi anlaştılar hiç zorluk çıkarmadılar süanlıkta durumları iyi. Beklemekte fayda var.
Saat 12-3 arası öğlen güneşinde gezin. Betonarmeden ziyade toprak kumluk alanlara bakın. 2 günde toplam 4tane kraliçesine ratladımBir tek bende yok bu livida 😒
Kankam bizim burda camponotus yok bir tek fedtshenkoi türü var oda yüksek kesimlerde o yüzden imkansız gibi birşeySaat 12-3 arası öğlen güneşinde gezin. Betonarmeden ziyade toprak kumluk alanlara bakın. 2 günde toplam 4tane kraliçesine ratladım
Componotus demiyorum kanki burdada çok compo yok livida baya var amaKankam bizim burda camponotus yok bir tek fedtshenkoi türü var oda yüksek kesimlerde o yüzden imkansız gibi birşey