Cataglyphis livida işçisimi

Yume

Yumurta
Üye
Umarım lividadır rengi baya benziyor ama çok küçük çok umutlu değilim
1000010561.jpg1000010559.jpg1000010560.jpg

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye

Yume

Yumurta
Üye
Sanırım 2 tane var Livida kraliçeniz. (Konulara göre yanlış hatırlıyor olabilirim.) Bir tanesine 5-10 arası işçi eklemeniz iyi olacaktır.
1 tane var hocam bu karıncadan emin olmadığım için 1 tane aldım yazık olmasın diye yarın gider toplarım saolun

Yume

Yumurta
Üye
Evet, sonunda bulmuşsunuz.
Hocam bu karıncayı kraliçenin yanıa koydum kraliçe bunu kovuyor kovalıyor işçide kaçıyor uzak duruyorlar şekerli su verdim belki kraliçeye verir falan bağ kurarlsr 2side içti ama hala aynı bu bulduğum işçiylemi alakalı başka bitane koysamda aynısı olurmu acaba

Claw

Majör
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Sabaha kadar ayrı tutun sonra ekleyin. Birbirlerine alışacağını düşünüyorum.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Hocam bu karıncayı kraliçenin yanıa koydum kraliçe bunu kovuyor kovalıyor işçide kaçıyor uzak duruyorlar şekerli su verdim belki kraliçeye verir falan bağ kurarlsr 2side içti ama hala aynı bu bulduğum işçiylemi alakalı başka bitane koysamda aynısı olurmu acaba
Ben 2 gün önce işci eklemesi yaptım livida kraliçeme. Gayet iyi anlaştılar hiç zorluk çıkarmadılar süanlıkta durumları iyi. Beklemekte fayda var.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
Ben ufak bir kabın içine koydum test tüpünü. Duvarlarda bariyer var ne olur ne olmaz diye ama kapta baya küçük. Bunları aynı tüpe koyunca çok stres oluyolar. Köy kabın içine işçiyi istediğinde girsin kraliçenin yanına. Lividalar işçi eklemesine çok uyumlu gördüğüm kadarıyla. Baktın olmuyor son çare tüpe köy pamuğu kapat karanlıga bırak.

Ecakar

Pupa
Yardımsever
Üye
Ayrı tüplerde beklet şimdilik. Ekleyeceğin zaman işçiyi buz dolabında beklet bi yarım saat kadar ki işçi sakinleşsin.

pallidulaaa

Yumurta
Üye
2 sene ığdırda kaldım her yer cata dolu baya sıcak ve kurak oralar. Doğru yere bakmiyosundur