Cataglyphis kraliçesinden yumurta almak

chapa

Nanitik
Üye
Merhabar cataglyphis kraliçemi küçük bir outworlde bağladım. Test tüpünün ucunda durduğu için test tüpünü daha az su bulunan bir test tüpü ile değiştirdim. Kapalı balkona koydum, balkon daha sıcak ve güneş gördüğü için. Daha önce yumurta alamamıştım. Yumurta almayı başarabilen hobicilerden öneri bekliyorum. Bu arada tüpe kum koymadım yumurta aldıktan sonra koymayı planlıyorum. 64147.jpg64149.jpg63996.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

chapa

Nanitik
Üye
Elimde hindistan cevizi torfu var. İş görür mü ?

Elimdeki kraliçe lividaya benziyor çevremde görmedim hiç. Farklı şehirde buldum. İşçi eklemesi yapabileceğimi sanmıyorum.

Poosedion

Pupa
Üye
Şu anda besleme yapmana gerek yok. Ve ayrıca Arda doğru söylüyor. Bu cins için torf yerine kum kullanman daha doğru olur. Sıcaklığı da yüksek tutarsan ideal olur. Ben test tüpünde bakmak yerine bir kabın içine kum doldurup, test tüpüne de içine yerleştirmeni öneririm. En azından nereye sıcaklık vuracağını seçebilirsin. Ek olarak kraliçenin farklı fotoğraflarını atarsan türünü söyleyebilirim.

chapa

Nanitik
Üye

Kum olarak ne kullanmalıyım ? Sıcaklığı kum ile nasıl ayarlarım onu tam anlayamadım .

Poosedion

Pupa
Üye

Kum olarak ne kullanmalıyım ? Sıcaklığı kum ile nasıl ayarlarım onu tam anlayamadım .
Boyasız Silis kum bulabilirseniz ondan kullanın. Onun dışında ısıtıcı lamban varsa(yoksa temin etmen lazım) dediğim kurulum şeklini yapıp tüpün yarısına kadar ısı verebilirsin. Tuğkan abinin son videosundaki Cataglyphis yuvası gibi.