Cataglyphis kraliçesi sürekli sinelikte duruyor

Efex06

Yumurta
Üye
Arkadaşlar selamlar, 1 hafta 10 gün önce Cataglyphis kraliçesi buldum. Evde bulduğum 4x4x4 outworlde koydum, içine biraz kum ekledim, tüpünü hazırladım ve koydum. 3 günde bir yemeğini ve şekerli suyunu veriyorum. Son 4 gündür sürekli sinekliğe tırmanıyor. Ben de ekstra olarak boş bir test tüpü ekledim, belki nemden rahatsız oluyordur diye; ancak herhangi bir şey değişmedi, gün boyu sineklikte duruyor. İşçi koyup koymamakta çok kararsız kaldım. Ne yapmalıyım? (yumurtlamadı.)

Ekli dosyalar

• 19484.jpg
    19484.jpg
    26 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG20260727174625.jpg
    IMG20260727174625.jpg
    37.7 KB · Görüntüleme: 12
Moderatör tarafında düzenlendi:

aets

Larva
Üye
Bu tür çok nazlı maalesef. Tüm şartlar uygun olsa bile bazen olmayınca olmuyor. İşçi eklemeyi düşünebilirsin ama sonuç vereceğini sanmıyorum.

EgeD

Larva
Üye
Arkadaşlar selamlar, 1 hafta 10 gün önce Cataglyphis kraliçesi buldum. Evde bulduğum 4x4x4 outworlde koydum, içine biraz kum ekledim, tüpünü hazırladım ve koydum. 3 günde bir yemeğini ve şekerli suyunu veriyorum. Son 4 gündür sürekli sinekliğe tırmanıyor. Ben de ekstra olarak boş bir test tüpü ekledim, belki nemden rahatsız oluyordur diye; ancak herhangi bir şey değişmedi, gün boyu sineklikte duruyor. İşçi koyup koymamakta çok kararsız kaldım. Ne yapmalıyım? (yumurtlamadı.)
Cataglyphis sıcak ortam ister onunla alakalı olabilir ve proteine ihtiyacı var bu tür ilk haftalarda da beslenmesi gerek.