Cataglyphis kraliçemi outworldden çıkarmalı mıyım?

Yusuf12

Yumurta
Üye
Merhabalar yaklaşık 2 haftadır elimde bir cata kraliçesi var. Silis kumdan ve çakıldan kendisine orta boy bir saklama kabıyla kuma tüp gömerek ow yaptım fakat sürekli dışarı çıkmaya çalışıyor. Duvara tırmanmaya çalışıyor verdiğim besinleri yemiyor. Yumurtası da var mı göremiyorum ne yapmalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

messoconstructor

Yumurta
Üye
Selamlar, benim pek bilgim yok, yeni başladım. Benim fikrim; kraliçeni ow den tüple çıkar, oda sıcaklığında bulunan karanlık bir yere koy. bir hafta hiç bakma

yücehayvanat

Media
Üye
Selamlar, benim pek bilgim yok, yeni başladım. Benim fikrim; kraliçeni ow den tüple çıkar, oda sıcaklığında bulunan karanlık bir yere koy. bir hafta hiç bakma
Lütfen ne dediğiniz hakkında bir fikriniz yoksa diğer hobidaşlarınızı yanlış yönlendirmeyi. Oda sıcaklığı(~25 derece) cataglyphis cinsi için sağlıklı bir sıcaklık değil eğer şuanki setupınız bir sıcaklık kaynağı içermiyorsa temin edin eğer edemiyorsanız outworldu direkt güneş ışığı almıyacak ama sıcaklığı 30 derece civarlarında olucak biryere alın büyük ihtimalle kraliçenizden verim alamama sebebiniz budur, eğer hala verim alamıyorsanız tekrardan foruma başvurabilirsiniz

ashenone

Larva
Üye
Yuvayı benimseyememiştir yüksek ihtimal. Bende de Cataglyhpis kraliçesi var, bende de aynı şekilde sürekli kaçmaya çalışıyordu. Direkt tüpe kapattım kendisini. Birkaç gün boyunca bakmadım, şekerli su takviyesi yaptım arada bir sadece. Onun dışında bir ow hazırlayıp dediğin gibi kumdan vesaire, kuma gömme yapmadım. Ekstra delik açıp tüpe bağladım, sonra onun üstünüde kağıt benzeri birşeyle kapattım o owye uydurup, şuan daha olumlu ilerliyor.