Cataglyphis kraliçem

nevzatgns19

Pupa
Üye
26.06.2026 da Cataglyphis bicolor grup kraliçe buldum neredeyse iki hafta oldu ama hâlâ yumurtlamadı, sürekli ow'de dolaşıyor. Çiftleşmemiş olma ihtimali var mı, salmalı mıyım? Un kurdu verdim yemedi, şekerli su desteği denedim çok tepki vermedi. Sizce ne yapmalıyım deneyimli arkadaşalar? Ekleme: Ow'ye ışık vurdum saatler boyunca sürekli dışarda sadece son 2 gündür biraz daha az çıkmaya başladı ama gene çoğunlukla dışarda. Bugün kontrol ettim yumurtası yok iki tüpte de, ow sıcaklıyı 35-36 civarı tüp içi de 26-27 arasında değişiyor.

ashenone

Yumurta
Üye
Yuva benimseyememiş olabilir. Mümkünse tüpe az miktarda su koyup o şekilde hazırla ve eğer büyükse daha küçük bir ow hazırlayıp dene. Ayrıca soğuk bir bölgede yaşamıyorsan ışık ve ısı kullanma. Olduğu gibi titreşimsiz sakin bir yerde bırak ve rahatsız etme. Çok kolay stres olurlar. Ona birkaç gün zaman ver o kendisi yuvasını benimseyip geçecektir müsait bir yere.

karpuz

Yumurta
Üye
26.06.2026 da Cataglyphis bicolor grup kraliçe buldum neredeyse iki hafta oldu ama hâlâ yumurtlamadı, sürekli ow'de dolaşıyor. Çiftleşmemiş olma ihtimali var mı, salmalı mıyım? Un kurdu verdim yemedi, şekerli su desteği denedim çok tepki vermedi. Sizce ne yapmalıyım deneyimli arkadaşalar? Ekleme: Ow'ye ışık vurdum saatler boyunca sürekli dışarda sadece son 2 gündür biraz daha az çıkmaya başladı ama gene çoğunlukla dışarda. Bugün kontrol ettim yumurtası yok iki tüpte de, ow sıcaklıyı 35-36 civarı tüp içi de 26-27
İsçiler çıkmadan beslemissin işçiler çıkmadan önce karanlık ve küçük bir ortamda bekletmelisin haftada 1 falan kontrol et stres olmuştur büyük ihtimalle

nevzatgns19

Pupa
Üye
2 hafta oldu strese oldukça az soktum. 2 hafta olduğu için un kurdu vermek durumunda kaldım zaten yarı canlıydı korkmadı da yemedi de, biraz daha bekleyeceğim olmazsa salacağım. Cataglyphis deneyimleyenlere soruyorum: beyaz silis kumdan dolayı olabilir mi pek alakası olduğunu düşünmüyorum ama sormak istiyorum?

nevzatgns19

Pupa
Üye
Kraliçeyi tüpe kapattım. Tüpün dışına asetat ve 3D siyah bir tüp yaptım sıcak bir ortamda bekleteceğim. Kraliçe çok gezdiği için fazla enerji tüketmiş olabilir diye düşünüyorum o yüzden bir süre tüpte daha kısıtlı ve biraz daha sıcak bir alanda bekleteceğim.