Cataglyphis kraliçem yumurtlamıyor

umuTuna

Larva
Üye
Merhaba, yaklaşık 2 haftadır elimde bir Catag kraliçesi var. Mikro un kurdunu ve şekerli suyunu eksik etmiyorum fakat henüz yumurta göremedim. Ayrıca un kurdunu yiyip yiyemediğinden emin olamıyorum. Sizce sorun nedir?

Setup bu şekilde:

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    71.2 KB · Görüntüleme: 18
  • IMG_2932.jpeg
    IMG_2932.jpeg
    26.3 KB · Görüntüleme: 18

Mücteba

Minör
Üye
Knk nem ve sıcaklık değerleri nasıl. Birde işçi eklemesi yaptın mı ? Yapmadıysan iki üç tane eklemeye çalış. Bir süre daha gözlemle.

Son düzenleme:

ysa

Minör
Üye
Aslında kraliçelerin kendilerine özgü seçiciliği olabiliyor. Kimi kraliçe un kurdunu kabul eder kimisi etmez. Yani bana kalırsa önce işçi eklemeyi deneyin, ardından başka tür böcekleri verin. 2 işçi ve kabul edeceği başka bir böcekle protein sağlarsanız 1 hafta içinde yumurta çıkar diye düşünüyorum.

umuTuna

Larva
Üye
Aslında kraliçelerin kendilerine özgü seçiciliği olabiliyor. Kimi kraliçe un kurdunu kabul eder kimisi etmez. Yani bana kalırsa önce işçi eklemeyi deneyin, ardından başka tür böcekleri verin. 2 işçi ve kabul edeceği başka bir böcekle protein sağlarsanız 1 hafta içinde yumurta çıkar diye düşünüyorum.
İşçiyi nereden ekleyeceğim kolonisinin yerini bilmiyorum. Yumurta da denedim ama pek yanaşmıyor. Tüpüne baktığımda bir tane un kurdunu tüpün içine taşımıştı ama yiyip yemediğini bilemiyorum.

Knk nem ve sıcaklık değerleri nasıl. Birde işçi eklemesi yaptın mı ? Yapmadıysan iki üç tane eklemeye çalış. Bir süre daha gözlemle.
Nem değerlerini ölçmedim fakat sıcaklık gündüz 35 derece civarı oluyor

ysa

Minör
Üye
İşçiyi nereden ekleyeceğim kolonisinin yerini bilmiyorum. Yumurta da denedim ama pek yanaşmıyor. Tüpüne baktığımda bir tane un kurdunu tüpün içine taşımıştı ama yiyip yemediğini bilemiyorum.

Nem değerlerini ölçmedim fakat sıcaklık gündüz 35 derece civarı oluyor
Aynı türden bir işçi ekleyebilirsiniz.

Mücteba

Minör
Üye
Herhangi bir işçi oluyor yani. Tabii önce koloninin kendisini de bulmam lazım
Knk kastettiğin elindeki cata türünün işçisiyse herhangi bir işçi olur ama çok büyük olmamasına dikkat et. Un kurdunu tüpün içine taşıdıysa muhtemelen yemiştir. Abdomenini konrtol edip anlarsın onu. Sen şimdilik iki üç işçi eklemeye çalış ama küçük boyutta olursa daha iyi olur hem kabul etmeme durumunda kraliçeye hasar vermez hem de küçük işçileri kraliçeler daha kolay kabul ediyor.( Kendi gözlem ve deneyimlerim ) Bundan sonrası sabredip beklemek. Umarım yardımcı olmuşumdur.