Cataglyphis Kraliçem İçin Bir Kaç Soru ?

AybarsErten

Yumurta
Üye
İyi akşamlar az önce bir Cataglyphis kraliçesi buldum ve onun için bir alan oluşturdum bu alan şimdilik yeterli olur mu? ve dışarıdan işçi eklemeli miyim? Besin konusunda ise canlı yemim yok, başlangıç açısından 1-2 hafta ne ile besleye bilirim?

Ekli dosyalar

• IMG_1112.jpeg
    IMG_1112.jpeg
    82.2 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1113.jpeg
    IMG_1113.jpeg
    102.4 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG_1111.jpeg
    IMG_1111.jpeg
    69.8 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_1114.jpeg
    IMG_1114.jpeg
    113.6 KB · Görüntüleme: 24

Winnie

Minör
Üye
İyi akşamlar az önce bir Cataglyphis kraliçesi buldum ve onun için bir alan oluşturdum bu alan şimdilik yeterli olur mu? ve dışarıdan işçi eklemeli miyim? Besin konusunda ise canlı yemim yok, başlangıç açısından 1-2 hafta ne ile besleye bilirim?
Uzun süre yumurtlamazsa işçi eklemesi yapabilirsiniz.İstersiniz şimdide yapabilirsiniz ancak çokta gerek yok.

İlyas16

Minör
Üye
Şekerli su ile idare edebilirsiniz ama kendi tecrübelerime göre, yumurtası varken bile besleme yapamadım Cataglyphis'e; canlı yemi ve şekerli suyu reddediyor. Larva aşamasında daha aktif besleniyorlar sanırım. Ama 1 - 2 hafta illa besleme yapmak isterseniz, büyük ihtimalle yeterli olur şekerli su.

Bide hocam, tüp kurulumu yaptınız değil mi?

Antcolony

Minör
Üye
Yumurtaların larva dönemine kadar kraliçeye sadece şekerli su verebilirsiniz fakat yumurtalar larva olduğunda un kurdu veya başka bir canlı yem vermelisiniz.

AybarsErten

Yumurta
Üye
Şekerli su ile idare edebilirsiniz ama kendi tecrübelerime göre, yumurtası varken bile besleme yapamadım Cataglyphis'e; canlı yemi ve şekerli suyu reddediyor. Larva aşamasında daha aktif besleniyorlar sanırım. Ama 1 - 2 hafta illa besleme yapmak isterseniz, büyük ihtimalle yeterli olur şekerli su.

Bide hocam, tüp kurulumu yaptınız değil mi?
Evet yaptım kumun altıdan normal cam tüm kurulumu var girişini açık bıraktım kendisi bulup girdi zaten

Yumurtaların larva dönemine kadar kraliçeye sadece şekerli su verebilirsiniz fakat yumurtalar larva olduğunda un kurdu veya başka bir canlı yem vermelisiniz.
Canlı yem harici bir seçeneğim yok mu et vb. ?