Cataglyphis kraliçem hareketsiz

Mustafaovali

Larva
Üye
Arkadaşlar, kraliçeleri bulduğumda tarihleri vs. eklemiştim zaten foruma, herkes için ama bir problem yaşadım.
Silis kum diye internetten aldığım kum sanırım akvaryum kumuymuş. Kullandığım 3 kraliçe öldü.
1 kraliçe için de kullanmamıştım. Düne kadar çok güzel ilerliyordu.
Doğadan tuttuğum minik minik 5-6 işçiyi de kabul ettirmiştim zaman içinde. Ballı su, un kurdu vs. ile çok güzel ilerliyordu.
Maalesef bu sabaha kadar... Bu sabah kraliçeyi hareketsiz buldum. Ama kıvrılma, büzülme vs. şeklinde değil; olduğu gibi, ayakları üstünde ama hareketsiz duruyor.
Nedeni ne olabilir acaba?

Karınca309

Larva
Üye
eğer çok soğuksa kıl uykusuna yatmış olabilir veya benim 10 işçili messor koloniminde kraliçesi arada bir hareketsiz kalıyor sonra yumurtlamaya başlayıp seriye başlıyor çok hafif parmağınla tüpe tıklatırsan belki hareket eder veya antenleri hareket ediyordur

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Arkadaşlar, kraliçeleri bulduğumda tarihleri vs. eklemiştim zaten foruma, herkes için ama bir problem yaşadım.
Silis kum diye internetten aldığım kum sanırım akvaryum kumuymuş. Kullandığım 3 kraliçe öldü.
Doğadan tuttuğum minik minik 5-6 işçiyi de kabul ettirmiştim zaman içinde. Ballı su, un kurdu vs. ile çok güzel ilerliyordu.
Maalesef bu sabaha kadar... Bu sabah kraliçeyi hareketsiz buldum. Ama kıvrılma, büzülme vs. şeklinde değil; olduğu gibi, ayakları üstünde ama hareketsiz duruyor.
Kraliçenin hareketsiz durması normal. Çoğu işi işçiler yaptığı için kraliçe enerji tasarrufu modunda olabilir. Işık kaynağı yeteri kadar ısı yayıyor mu diye kontrol eder misiniz?

LuciFeci

Minör
Üye
Cataglyphis kraliçeleri diğer türlere göre daha az hareket eder. Genelde avlanma ve işçi çalma için son gücünü kullanır. Şuan işçiye ve avlanmaya ihtiyaç duymadığı için hareket etmemeyi tercih etmiştir.

Mustafaovali

Larva
Üye
eğer çok soğuksa kıl uykusuna yatmış olabilir veya benim 10 işçili messor koloniminde kraliçesi arada bir hareketsiz kalıyor sonra yumurtlamaya başlayıp seriye başlıyor çok hafif parmağınla tüpe tıklatırsan belki hareket eder veya antenleri hareket ediyordur
Herşeyi denedim olmadı en son cımbızla zarar vermeden aldım kontrol ettim ama put gibi kalmıştı 0 hayat belirtisi vardı

Mustafaovali

Larva
Üye
Emin değilim ama demiştin ya 5-6 işçi aldım diye bir olup kraliçeye zarar verme ihtimalleri yüksek
Ben de bilemiyorum ama incelediğimde bedeninde herhangi bir zarar yoktu o yüzden o ihtimali eledim başka sebep arıyorum

Neredeyse 5 gündür işçilerle beraber yaşıyordu kabullenmiş gibiydi işçileri işçiler de onu çünkü çoğu kez işçilerle kafa kafaya gelseler bile sakin kaldılar ve saldırma eğilimi göstermedi iki tarafta hatta özellikle tutup geldiğim işçiler o kadar küçüktü ki kraliçenin 3 te biri kadar anca idi boyutları
Kraliçe duruma göre tüpündeydi nadiren gezip tekrar giriyordu ve verdiğim her canlı yemi de işçiler alıp götürdü taşıdı
Bedeninde de hiçbir zarar yok yani dediğim gibi normal öyle duruyor gibi ama 0 tepki heykel gibi ölmüş bilemedim ondan sorayım dedim

Son düzenleme: