Cataglyphis Kraliçelerim Döllenmiş midir?

Artvin

Yumurta
Üye
Herkese merhaba,

Geçenlerde düz bir arazide kanatlarını dökmüş birkaç Cataglyphis kraliçesi buldum. Ancak döllenip döllenmedikleri konusunda bazı şüphelerim var.

Arkadaşlarımla bu durumu paylaştığımda, bana ilginç bir iddiada bulundular: Kolonide işçi gibi çalışan, ancak aslında döllenmemiş olan kraliçelerin de kanat döküp bu şekilde dolaşabileceğini, bulduğum kraliçelerin bunlardan biri olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar.

Sizce böyle bir durum gerçekten mümkün mü? Kanat dökmüş olmalarına rağmen döllenmemiş olma ihtimalleri var mı? Cataglyphis cinsinde bu tarz "işçi gibi davranan döllenmemiş kraliçe" durumlarıyla karşılaşan oldu mu?

Deneyimli hobicilerin ve bu cins hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!WhatsApp Image 2026-07-07 at 23.14.05.jpeg758f1140-9c11-4624-a0da-97037f63b0b6.png

Kiviant

Larva
Üye
Ben çok deneyimli bi hobici değilim ama yinede yardımcı olabilirim belki. Evet anlattığınız olay yaşanabiliyor fakat böyle koloninin yakınlarında işçi gibi davranmıyorsa veya ağzında birşey taşırken görmediyseniz muhtemelen kraliçedir.

Caramel

Larva
Üye
Hocam arkadaşınızın bahsettiği o şey gamergate oluyor sanırsam.Cata'larda gamergate olayı bulunmuyor.
Prensesler kanat döktüklerinde çiftleşme uçuşunu tamamlamış oluyorlar.Eğer düzenek ayarlarsanız kraliçe için ilk yumurtalari alırsınız.

BahadirSarp

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Herkese merhaba,

Geçenlerde düz bir arazide kanatlarını dökmüş birkaç Cataglyphis kraliçesi buldum. Ancak döllenip döllenmedikleri konusunda bazı şüphelerim var.

Arkadaşlarımla bu durumu paylaştığımda, bana ilginç bir iddiada bulundular: Kolonide işçi gibi çalışan, ancak aslında döllenmemiş olan kraliçelerin de kanat döküp bu şekilde dolaşabileceğini, bulduğum kraliçelerin bunlardan biri olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyorlar.

Sizce böyle bir durum gerçekten mümkün mü? Kanat dökmüş olmalarına rağmen döllenmemiş olma ihtimalleri var mı? Cataglyphis cinsinde bu tarz "işçi gibi davranan döllenmemiş kraliçe" durumlarıyla karşılaşan oldu mu?

Deneyimli hobicilerin ve bu cins hakkında bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler!Ekli dosyayı görüntüle 83408Ekli dosyayı görüntüle 83409
Çok çok nadir bir durum işçi olması bulduğunuz bölgede çiftleşme olmuş demekki yan yana kraliçe bulmak gayet normal.

Artvin

Yumurta
Üye
Hocam arkadaşınızın bahsettiği o şey gamergate oluyor sanırsam.Cata'larda gamergate olayı bulunmuyor.
Prensesler kanat döktüklerinde çiftleşme uçuşunu tamamlamış oluyorlar.Eğer düzenek ayarlarsanız kraliçe için ilk yumurtalari alırsınız.
Teşekkürler 🙏

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Gamergate değil. Bir kere messorlarda görmüştüm. Bildiğimiz kraliçeler işçiler ile birlikte işçi gibi yumurtalarla ilgileniyorlar.