Cataglyphis kraliçe

Mahir-K

Pupa
Üye
Dün öğlen arabama yürürken önümden hızla geçti gitti… önce Cataglyphis majörü sandım sonra baktım kanatları var. Otlayan inek hızındaki Camponotus kraliçelerini yerden mantar toplar gibi toplamaya alışmışım 🤣 bu kızı yakalamam hızlandırılmış Zeybek oyunu şeklinde yaklaşık 10 dakika sürdü 🤣
Tüpe aldım ve bu sabah geldiğimde kanatları düşmüştü, bir tanesi sol orta ayağının yanında pamukta görünüyor, diğeri de havalandırma pamuğunun altında. Kanatsız halini görsem muhtemelen eğilip bakmazdım bile, kim bilir her gün neler dikkatimden kaçıyor…🤔
Messor, Camponotus ve Formica'dan sonra 4. Kraliçemiz hayırlı olsun

Ekli dosyalar

• IMG_2614.jpeg
    IMG_2614.jpeg
    50.2 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_2612.jpeg
    IMG_2612.jpeg
    27.2 KB · Görüntüleme: 13
Moderatör tarafında düzenlendi:

akvaryumhane

Yasaklı Üye
Yardımsever
Rehberkolik
Üye
Dün öğlen arabama yürürken önümden hızla geçti gitti… önce Cataglyphis majörü sandım sonra baktım kanatları var. Otlayan inek hızındaki Camponotus kraliçelerini yerden mantar toplar gibi toplamaya alışmışım 🤣 bu kızı yakalamam hızlandırılmış Zeybek oyunu şeklinde yaklaşık 10 dakika sürdü 🤣
Tüpe aldım ve bu sabah geldiğimde kanatları düşmüştü, bir tanesi sol orta ayağının yanında pamukta görünüyor, diğeri de havalandırma pamuğunun altında. Kanatsız halini görsem muhtemelen eğilip bakmazdım bile, kim bilir her gün neler dikkatimden kaçıyor…🤔
Messor, Camponotus ve Formica'dan sonra 4. Kraliçemiz hayırlı olsun
İşçisi ile kraliçesinin görünüşü aynı olan tek cins. Ben en son cataglyphis kraliçesi bulduğumda 100 metre yakalamaya uğraşmıştım. En sonunda da mermer yığınlarının içinde kaybolmuştu. 🥲