Cataglyphis Deneme

Frtozdmr

Pupa
Üye
Son parti yumurtaların pupa evresine geçmesi ve yeni yumurtların gelmesi ile beraber son outworld güncellemesini yapmıs bulunmaktayım.

Temizlik ve kolay gözlemlemek için koloniyi 3 lü test tüpü kurulumuna aldım .. bundan sonraki sürecte 5 li ve 7 li çoğaltıcı ile koloninin devam etmesini sağlamaya çalısıcam. Yeni Ourworld'ün temeli görsellerdeki gibi olup bi kaç ekleme daha ilerleyen süreçte yapabilirim.

Outword Kurulum aşaması fotolardaki gibidir.

IMG_7889.jpegIMG_7892.jpegIMG_7898.jpegIMG_7899.jpegIMG_7897.jpegIMG_7901.jpegIMG_7912.jpegIMG_7907.jpeg

Frtozdmr

Pupa
Üye
20 Nisan 2024 güncel

Bakım rehberi

IMG_8114.jpeg

DONT

Pupa
Üye
Yasam alanın son güncellenmiş hali görsellerdeki gibidir. Bu süreçte işçi eklenmiş olup şuan yumurta ve larvalar mevcuttur. İlk işçilerini sağlıklı bir şekilde cıkarttıgı zaman tekrardan geri dönüş sağlıcam.
Merakla bekliyoruz hocam

Frtozdmr

Pupa
Üye
Ana setupta koloni gelişmeye devam ederken daha basite indirip herkesin yapabileceği bir setup ı test ediyorum .. ısıtıcı pet destekli mini bir setup olusturdum.

Tüpte yumurta yapan ama geliştiremeyen bir kraliçeye kolonimden bir kaç işçi ekledim.

Bu şartlarda nasıl bir gelişme alıcaz zamanla görücez

İyi hobiler.

IMG_8163.jpeg

Frtozdmr

Pupa
Üye
18 MAYIS 2024 güncel durum

BAKIM REHBERİ ⬇️

IMG_9459.jpeg

Egezic

Larva
Üye

Mücteba

Pupa
Üye
Ben de dün iki adet kraliçe buldum, ısıtıcı pad sipariş ettim. Kısa bir sürede gelir umarım. Küçük outworld denemeniz ne durumda tavsiyeniz nelerdir ?

Frtozdmr

Pupa
Üye
Ben de dün iki adet kraliçe buldum, ısıtıcı pad sipariş ettim. Kısa bir sürede gelir umarım. Küçük outworld denemeniz ne durumda tavsiyeniz nelerdir ?
ısıtıcı pedden pek bir verim alamadım henüz. Benim alamamam sizinde alamayacagınız anlamına gelmez .. oda sıcaklıgında bile yumurta alırsınız ama önemli olan koloninin devam etmesi. Ben yukardan lamba ısıtmayı tavsiye ediyorum doğadaki şartlara daha uygun 👍🏼

Mücteba

Pupa
Üye
ısıtıcı pedden pek bir verim alamadım henüz. Benim alamamam sizinde alamayacagınız anlamına gelmez .. oda sıcaklıgında bile yumurta alırsınız ama önemli olan koloninin devam etmesi. Ben yukardan lamba ısıtmayı tavsiye ediyorum doğadaki şartlara daha uygun 👍🏼
Şuan birinin iki adet yumurtası var ama bakalım gidişat nasıl olacak

Frtozdmr

Pupa
Üye
Daha cok deneme için 10 lu üretim setup ı ile çalısmalara devam. 10 farklı bölme ve ortak ısık kaynağı ile 8 nodus 2 via kraliçesi üzerinde denemelere başladım.

Zamanla gelişmeleri paylaşırım.

IMG_9646.jpeg

BAKIM REHBERİ ⬇️⬇️

Frtozdmr

Pupa
Üye
Merhaba. Kolonide gelişim normal şekilde devam ederken bugun kontrol amaçlı baktıgımda 2 tane farklı larva gözlemledim. Daha önce deneyimleyen veya tahmini olanlar yazarsa sevinirim. Majör prens veya prenses hangi ihtimal daha yüksektir ?IMG_9739.jpeg

Son düzenleme:

mabeakv2

Pupa
Üye
Merhaba. Kolonide gelişim normal şekilde devam ederken bugun kontrol amaçlı baktıgımda 2 tane farklı larva gözlemledim. Daha önce deneyimleyen veya tahmini olanlar yazarsa sevinirim. Majör prens veya prenses olma ihtimali nedir ?Ekli dosyayı görüntüle 39307
Larva büyüklüğünden büyük olanın major olacağanı söyleyebilirim. Hiç prens yada prenses çıkartmadı kolonilerim o yüzden yorum yapamayacağım. Yüksek ihtimal major çıkacak.