Cataglyphis Deneme

Frtozdmr

Pupa
Üye
Merhabalar . geçen yaz yaklaşık 200 işçiye yaklaştığım Nodus kolonimin bugun son işçiside malesef ölmüş bulunmakta .. kraliçemiz tek başına tüpten çıkıp dolanmalara başladı. Yeniden yumurta verirmi yoksa ölürmü zamanla görücez. Sezonda yeni denemelere kaldıgımız yerden devam :)

Koloniden geriye bu videoyu bırakıyorum

Setupın güncel hali

IMG_1363.jpeg

İyi hobiler.

slmgoko

Nanitik
Üye
Çok güzel ilerleme olmuştu, uzun zamandır da güncelleme gelmiyordu merak etmiştim. Ne zor tür bu ya

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Nasıl bir kış uykusu süreci izlediniz?

Frtozdmr

Pupa
Üye
Nasıl bir kış uykusu süreci izlediniz?
Kış uykusundan önce yavas yavas toplu ölümler başladı .. fazla yemlemeden oldugunu düşünüyorum biriken unkurtları bakteri yada hastalıga sebebiyet vermiş olabilir . Ölümler başladıktan sonra şüphelenip çoğaltıcıyı temizledim yaklaşık 30-40 tane unkurdunu çoğaltıcının bölmesinde istiflemişlerdi . günde 5-6 tane işçi kaybettiğim oldu .. kış uykusundada 1 ay ısıtıcı lambayı kapatıp 18-20 derece boş odada beklettim çok uykuya yatırdıgım söylenemez

el4nce

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Anladım. Kış uykusu 10-15 derecede seyretse iyi olurdu. O istifleme sıkıntı olmuş.

Frtozdmr

Pupa
Üye
Anladım. Kış uykusu 10-15 derecede seyretse iyi olurdu. O istifleme sıkıntı olmuş.

Bende yemlemeden başka birşeyin sebep oldugunu düşünmüyorum.bugun 5 tane işçi eklemesi yaptım kraliçe yumurtlarsa süreci biraz daha hızlandırır.