Cataglyphis bicolor kraliçe karıncam neden ölmüş olabilir?

Q2ATL

Yumurta
Üye
Cataglyphis bicolor kraliçe karıncamı 1 hafta önce bulmuştum. Test tüpüne koydum ve bugün baktığımda kaskatı kesilmiş ölmüştü. İlk defa canlı yem vereyim dedim, sivrisinek verdim. 1 gün sonra ölmüştü. Acaba o sivrisinekten mi öldü, yoksa başka nedenlerden dolayı mı?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-07-08 at 11.55.57.jpeg
    WhatsApp Image 2026-07-08 at 11.55.57.jpeg
    49 KB · Görüntüleme: 14

İlyas16

Media
Üye
Sıcaktan ölmüş olabilir. Fazla nem de etkili olmuş olabilir. Sivrisineğin de payı vardır belki. Kendi üretimini yapmadığınız böcekleri kolonilere vermek parazit veya hastalık bulaştırma riski taşıyabiliyor. Benim aklıma gelen ihtimaller bunlar.

Bu arada outworld ayarladınız mı hocam? Ek olarak şekerli su takviyesi yaptınız mı?

Q2ATL

Yumurta
Üye
Sıcaktan ölmüş olabilir. Fazla nem de etkili olmuş olabilir. Sivrisineğin de payı vardır belki. Kendi üretimini yapmadığınız böcekleri kolonilere vermek parazit veya hastalık bulaştırma riski taşıyabiliyor. Benim aklıma gelen ihtimaller bunlar.

Bu arada outworld ayarladınız mı hocam? Ek olarak şekerli su takviyesi yaptınız mı?
outworld yapmıştım ve aktaracaktım ama tüpü açtıgımda ölmüştü

fazla nemi nasıl azalta bilirim diyer bulacagım Cataglyphis kreliçeleri için

İlyas16

Media
Üye

Bulunduğu ortamın sıcaklığı yaklaşık kaç dereceydi hocam bilginiz var mı? Bir de tüpün nem durumu nasıldı, fazla mı nemliydi?

Hocam tüpteki su miktarını biraz azaltabilirsiniz. Pamuğu da biraz daha kalın yapmanız faydalı olur. Aslında su miktarını ayarladığınızda nem dengesi büyük ölçüde toparlanıyor. Bu yüzden pamuğu kalınlaştırmasanız da çok büyük bir sorun olmaz.