Cataglyphis bicolor başlangıç

Babuş

Pupa
Üye
Alkol var elimde daha iyi olur diyorsanız kullanırım. Akvaryum da 30x15x20 olması lazım. 100 watt ampülü de test ettim, uzaklığı ayarladığımda çok sorun yaratmayacak. Kraliçe şuan tüpün ağzındaki pamuğu yoluyor eğer devam ederse ilk hafta tamamlandığında ow'ye geçireceğim. Kedi maması ve şekerli su koydum ikisini de didiklemiş. Kedi maması denemeyen deneyebilir Messorlarım da yedi kedi mamasını. Yalnız orta kalite bir mama ve daha ucuz koydum kalitesi daha iyi olanı tervih ettiler. Ona göre hareket edebilirsiniz.
Hocam bence ow için uygun ortama sahipseniz 1 hafta falan beklemeyin. Alkol kullanmanızı öneriyorum tabiki siz bilirsiniz ama isterseniz araştırın ekstradan. Bazıları cata için bariyer kullanmıyor o yüzden söyledim. Ow zemin olarak ne düşünüyorsunuz.

nevzatgns19

Larva
Üye
Hocam bence ow için uygun ortama sahipseniz 1 hafta falan beklemeyin. Alkol kullanmanızı öneriyorum tabiki siz bilirsiniz ama isterseniz araştırın ekstradan. Bazıları cata için bariyer kullanmıyor o yüzden söyledim. Ow zemin olarak ne düşünüyorsunuz.
Zemin olarak beyaz akvaryum kumum var. Taneleri çok küçük de değil çok büyük de değil. Sineklik aldım üstünü sineklikle kapatacağım ikna edemedim üstünü açık bırakmaya. Bariyeri de duruma göre bakacağım zaten cam yüzey olacak.

Babuş

Pupa
Üye
Zemin olarak beyaz akvaryum kumum var. Taneleri çok küçük de değil çok büyük de değil. Sineklik aldım üstünü sineklikle kapatacağım ikna edemedim üstünü açık bırakmaya. Bariyeri de duruma göre bakacağım zaten cam yüzey olacak.
Hocam ben kesinlikle beyaz akvaryum kumu önermiyorum cata için. Çöl kumu temin edebilirseniz çok iyibolur en kötü de silis kum kullanın derim. Ben cata için silis kullanıyorum ama yakında çöl kumuna geçme planlarım var. Sineklik konusuna gelince kesinlikle yapmayın bence hocam en azından bariyer yapın çünkü görüntüyü büyük oranda etkileyecektir ayrıca ışık tutunca gölge yapar kötü gözükür. Yani bence kumu değiştirin ve beyaz kum yerine çöl kumu ya da silis kum kullanın(silis kum ve beyaz akvaryum kumu benzese de aslında kimyasal formülleri farklı).