Merhabalar. Forumda gördüğüm kadarıyla tutturmuş bir Cataglyphis kolonisi oldukça az, bu yüzden rehberler dışında özellikle beslenme konusunda çok fazla bilgi bulamadım. Tecrübeli ve bilgili arkadaşlar yardımcı olursa müteşekkir olurum. Cataglyphis kolonimdeki bütün pupalar çıktı fakat şu an hiç yumurta yok. 3 gün önce tartara verdim, iyice tüketip çöp alanına bırakmışlar. Bu durumda işçiler ve kraliçe proteini tüketiyor mu? Zaten tartarayı tamamen tüketmiş olmalarından muhtemelen bir miktar protein aldıklarını düşünüyorum ama sadece işçi ve kraliçeden oluşan, brood bulunmayan bir Cataglyphis kolonisi ne sıklıkla beslenmeli? Protein beslemesini bu dönemde de düzenli olarak sürdürmek gerekir mi, yoksa brood olmadığı için çok gerekli değil mi? Bir de kraliçenin şu an yumurtlamamasının diyapozdan kaynaklanıp kaynaklanamayacağını merak ediyorum. Cataglyphislerin, Formica tarzı bir yaşam döngüsüne sahip olduğunu ve kışa tamamen broodsuz girdiklerini biliyorum. Yanlış bilmiyorsam kış döneminde Cataglyphis kolonilerinde brood bulunmuyor. Bu yüzden şu an yumurtlamamasının diyapoza hazırlıkla ilgili olması mümkün mü? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.