cataglyphis aenescens

Draken

Yumurta
Üye
0c5bce17-4e1c-4ab4-a6ef-34c75e7ed3ee.jpg
cataglyphis aenescens türü kraliçe edindim ve böyle bir yaşam alanı dizayn ettim iyi mi sizce veya ekleyebileceğim neler var kraliçeyi tüple birlikte içine bırakacağım 1 tüp daha ekleyeceğim sıcak alan soğuk alan yaratacağım tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum teşekkürler :)

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Bence yapılabilecek her şeyi yapmışsın zaten. Diğer tüpü şekerli su olarak kullanabilirsin belki. Ha birde kraliçenin olduğu tüpün etrafına kılıf yapmayı unutma

Draken

Yumurta
Üye
Bence yapılabilecek her şeyi yapmışsın zaten. Diğer tüpü şekerli su olarak kullanabilirsin belki. Ha birde kraliçenin olduğu tüpün etrafına kılıf yapmayı unutma
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

kırmızı asetatla değil mi

EfeAkkurt-_-

Yumurta
Üye
Kum olarak ne kullandın. Kapağını kapat ya da bariyer sür istersen işçiler kaçabiliyor.

Barkın

Larva
Yardımsever
Üye
Full karanlık yapacak şekilde kapatırsan daha rahat hisseder ama gözlemleyemessin sana kalmış

EArslan

Phragmotic
Üye
Eğer kraliçesi izlemek isterse diye kırmızı asetat kullanması iyi.
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:

Zaten karınlar kırmızıyı siyah görüyor.
Bu gerçek bir bilgi değil diye biliyorum. Yani bilimsel bir sonuç yok karıncalar kırmızıyı siyah olarak görüyor diye.

efekan

Yumurta
Üye
Bu gerçek bir bilgi değil diye biliyorum. Yani bilimsel bir sonuç yok karıncalar kırmızıyı siyah olarak görüyor diye.
Bilimsel yanını bilemem ama kırmızı herhangi birşey ile kapatıyorum bende ve açtığımda strese giriyor kaçıyor falan.

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Silis kumdur büyük ihtimalle

Draken

Yumurta
Üye

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Yaşam alanında sıkıntı olmaz. Outworld tüp birleşimi yapmışsınız zaten, sadece tüpü saracak kılıf yapın

Ares

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Şimdi seviye 2 zorlukta görünüyor. Ama bence çok kolay bir tür. Yani tecrübe ve deneyime göre değişiyor. Yaptığın düzenek yeterlidir bana kalırsa. Elden işçi almak biraz zor ama yani yine de alırsın. İşçi eklemesi de 1 tane yapabilirsin. Kendi görüşüme göre majör işçiyle daha iyi anlaşıyorlar

efekan

Yumurta
Üye
peki bu tür nasıl zorlar mı işçi ekleyecem
Cataglyphis bakımı zor olan bir tür ama gözünüz korkmasın. İlk işçiye kadar beslemeye ihtiyaç varmış. Birde işçi eklemesi yapmayı deneyin büyük ihtimal kabul eder. İşçi eklerseniz sık sık kontrol edin.

Draken

Yumurta
Üye
zor bulunan bir tür bu ama işçisini nasıl bulacam nodus olsa okey ama aenescens türü