Cataglyphis aenescens farkı nedir?

Ates1dorukk

Nanitik
Üye
Merhabalar, son aralar ilgimi çeken bu tür ile ilgili çok bir bilgi bulamadın. Nodus veya diğer cataglyphislerden farkı nedir. Gailba daha hızlı ürüyorlar. Bu konuda deneyimi olanlar veya bilgi sahibi olanlar bilgilendirirse çok mutlu olurum.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
Merhabalar, son aralar ilgimi çeken bu tür ile ilgili çok bir bilgi bulamadın. Nodus veya diğer cataglyphislerden farkı nedir. Gailba daha hızlı ürüyorlar. Bu konuda deneyimi olanlar veya bilgi sahibi olanlar bilgilendirirse çok mutlu olurum.
Sanırım daha ufaklar. Yanlışım olabilir

Ates1dorukk

Nanitik
Üye
merhabalar, forumda araştırma yaparken cataglyphis aenescens için outworlde gölgelik bulunmasının iyi olucağını ve küçük otuworlde bakılınabiliceğine fakat bu gölgeliğin yapılamıyacağına dair bir bilgi buldum. burdaki gölge aşan ne işe yarıyor ve 10-15 işçili bir aenescens kolonisi için 15-10-7 cm bir outworld yeterli mi

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Biraz araştırdım ama galiba pek bir farkı yokmuş. İşçilerinin yapısı bir tık camponotuslara benziyor sadece (dış görünüşü).

Ates1dorukk

Nanitik
Üye
merhabalar, forumda araştırma yaparken cataglyphis aenescens için outworlde gölgelik bulunmasının iyi olucağını ve küçük otuworlde bakılınabiliceğine fakat bu gölgeliğin yapılamıyacağına dair bir bilgi buldum. burdaki gölge aşan ne işe yarıyor ve 10-15 işçili bir aenescens kolonisi için 15-10-7 cm bir outworld yeterli mi

peki yeterli mi ve ne için gölgelik önemli

scorpion03

Pupa
Üye
Gölgelik ihtiyacı diğer cataglypis lerden ayıran şey olabilir serinlemek veya ürkek tavırlara sahipse gizlenmek için

Demo

Brachypterous
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Renkleri farklı, uzuvlarının boyları ve yapısı farklı, vücut yapıları farklı, genetikleri ve kromozom sayıları farklı, yaşadıkları bölge ve sıcaklık farklı, boyları ve kas yapıları dolayısıyla hızları farklı, bazı davranışları farklı.

Ates1dorukk

Nanitik
Üye
Konuyu gereksiz uzattığım için özürdilerim. Elimde 10 işçiki bir aensecens kolonisi var ve 15-10-7 cm bir outworlde bağlamak istiyorum, bu yeterli oluru mu? Ayrıca 2 tüp kullanıp sıcak doğuk tüp yapmak istiyorum, iki tüp fazla gelir mi? Son olarak outworlde çöl kumu kullandım ama aenesensler daha ılıman ve yüksek rakımlı yerlerde yaşıyorlar, habitatları farklı. Bunu yadırgarlar mı?

ASH

Yumurta
Üye
Yazın bolca bulduğum bir tür eğer yuvaları görüyorsanız uçuş zamanı geldiği zaman yuva girişlerinde kanatsız kraliçelere denk gelebilirsiniz bildiğim kadarıyla yuva içinde ciftlesip kanat döküyor. Bende hem nodus hem aensecens kolonisi var bakım olarak hiçbir farklılık yapmadım. Isıtıcı gölgelik vb. şeyler kullanmadan akvaryumu da düz silis kum ile besliyorum iki senedir.

Ates1dorukk

Nanitik
Üye
Konuyu gereksiz uzattığım için özürdilerim. Elimde 10 işçiki bir aensecens kolonisi var ve 15-10-7 cm bir outworlde bağlamak istiyorum, bu yeterli oluru mu? Ayrıca 2 tüp kullanıp sıcak doğuk tüp yapmak istiyorum, iki tüp fazla gelir mi? Son olarak outworlde çöl kumu kullandım ama aenesensler daha ılıman ve yüksek rakımlı yerlerde yaşıyorlar, habitatları farklı. Bunu yadırgarlar mı?
Hocam peki çöl kumunun bir zararı olur mu ayrıca nodus kadar büyük alanlara ihtiyacı var mı

ASH

Yumurta
Üye
Hocam peki çöl kumunun bir zararı olur mu ayrıca nodus kadar büyük alanlara ihtiyacı var mı
Ben silis kum sipariş ettim onu kullanıyorum. Boyut olarak da 10 15 litrelik bir akvaryum da bakıyorum. Ben kullanmadım diye sende ısıtıcı kullanmamak zorunda değilsin bu arada kullanılabilirsin ısıtıcı.