Cataglyhpis outworld hakkında

sucuklu12

Yumurta
Üye
Merhaba,

Cataglyphis bicolor kolonim için yeni bir outworld kurdum. Isıtma ve ışık sistemi de ekledim. Şu an 1 işçi eklemesi yaptım ve yaklaşık 10 yumurtası var. Larva oluşmuş olabilir ama strese sokmamak için bir süredir kontrol etmedim.

Birkaç sorum olacak:

1. Isıtma ve ışığı günde yaklaşık 6 saat (öğleden akşama kadar) çalıştırmayı düşünüyorum. Elektrik tüketimi yaklaşık ne kadar olur?

2. Termostat Cataglyphis için vazgeçilmez midir?

3. Kaçış bariyeri olarak vazelin kullanmalı mıyım? Kullanıyorsanız nasıl uyguluyorsunuz ve ortalama kaç haftada bir yenilemek gerekiyor?

4. Evde yemek sıcaklığı ölçmek için kullanılan problu bir termometre var. Kumun veya yuvanın sıcaklığını ölçmek için bunu kullanabilir miyim, yoksa çok sağlıklı sonuç vermez mi?

5. Koloniyi outworlde geçirmek için geceyi mi beklemeliyim, yoksa sabah/öğlen geçirmek daha mı uygun olur?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.

ysa

Replete
Yardımsever
Üye
1. Kullanacağınız ampulün gücüne göre değişir. Günde 6 saat çalışan 50W bir ampul 30TL yansıtabilir. Güncel elektrik fiyatlarına göre değişir.

2. Hayır değildir. Ampulü belirli bir yükseklikte tutarakta sıcaklıği ayarlayabilirsiniz.

3. Vazelin sıcakta akar. Yinede kullanabilirsiniz. Yeni kullanmaya başladım bende. 2 haftada bir değiştirmeyi düşünüyorum.

4. Kullanabilirsiniz.

5. Koloninin aktif olduğu bir zamanda geçirebilirsiniz. Bunun için belirli bir zaman söylemek doğru olmaz. Sıcakta aktiviteleri arttığı için öğle saatlerini seçebilirsiniz.

sucuklu12

Yumurta
Üye
1. Kullanacağınız ampulün gücüne göre değişir. Günde 6 saat çalışan 50W bir ampul 30TL yansıtabilir. Güncel elektrik fiyatlarına göre değişir.

2. Hayır değildir. Ampulü belirli bir yükseklikte tutarakta sıcaklıği ayarlayabilirsiniz.

3. Vazelin sıcakta akar. Yinede kullanabilirsiniz. Yeni kullanmaya başladım bende. 2 haftada bir değiştirmeyi düşünüyorum.

4. Kullanabilirsiniz.

5. Koloninin aktif olduğu bir zamanda geçirebilirsiniz. Bunun için belirli bir zaman söylemek doğru olmaz. Sıcakta aktiviteleri arttığı için öğle saatlerini seçebilirsiniz.
Vazelin koysam sıkıntı olurmu akarsa falan? Pamuk ile ince şekilde yapcam.

Vazelin koysam sıkıntı olurmu akarsa falan? Pamuk ile ince şekilde yapcam.
30 tl ayda mı bide?